Twingly statistik

onsdag 2 februari 2011

Eldkvarn har samlat sig på en ny plattaKanhända har det lite att göra med det nyvaknade intresset för Plura Jonsson som person, men Eldkvarn, ett av Sveriges genom tiderna slitstarkaste rockband, har precis kommit ut med en riktigt bra samlingsplatta.
Omslaget pryds givetvis av en barbröstad Plura (ja ni har väl sett matlagningsprogrammet) och plattan, som självsäkert heter Stans bästa band, kickstartar med Pojkar, Pojkar, Pojkar.
En lite mognare (mattare) version finns på videon här ovan och när Plura säger att bandets skivor före Pojkar, Pojkar, Pojkar gick obemärkt förbi stämmer det inte riktigt; jag har i alla fall haft ett par av dom i min ägo.
Jag har följt Eldkvarn till och från genom åren, på på skiva och på scen, och jag kan bara konstatera att deras musikproduktion håller en genomgående hög standard.
Kolla in själva: plattan finns på Spotify.
Nej nu är det snart dags för veckans quiz på Pickwick.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Eldkvarn har spelat på Warfsholmen i Klintehamn många somrar, så dem känner vi varmt för. Jag tyckte att det var jättekul att se Plura i "Så mycket bättre", men matlagningsprogrammet har jag inte sett.

/Ingrid

Jah Hollis sa...

Eldkvarn och Plura (fastän han gjort en del dumheter) har skaffat sig en plats i svenska folkets hjärtan, tror jag. Jag kan tänka mig att dom gillar att spela på Gotland.

BP sa...

Du vet Plura är (nästan) min idol - Eldkvarn eller inte. Han gjorde världens bästa recensioner om restauranger i Stockolm i tidningen City på fredagar. Men så åkte han dit för narkotikainnehav och för ca 6 månader sedan fick han kicken - från tidningen alltså. Jag saknar honom. Han var klockren ... en livsnjutare helt enkelt som dessutom hade DET om du förstår vad jag menar..

Jah Hollis sa...

Jag har alltid föreställt mig Plura som en sympatisk kille och vad han gör på sin fritid bryr jag mig mindre om. Det verkar vara en överreaktion att kicka honom för det som hänt.
Han hade för övrigt ett väldigt bra Sommarprogram för några år sedan.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=1423030