Twingly statistik

lördag 30 april 2011

Veckans fönster 126: Rofyllt


Om mindre än en timme är april 2011 över och det är 1 maj.
Men innan dess ska jag lägga in mitt bidrag till veckans fönster på Susannes fotoblogg. Temat är: Rofyllt.
Efter en allt annat än rofylld fredagsafton på jobbet och inte någon speciellt rofylld sömn natten till lördagen vandrade jag lördag förmiddag ner till stationen i Kristianstad för att åka hem till Malmö.
På vägen passerade jag Heliga Trefaldighets kyrka och tittade, eftersom jag inte var i någon brådska, in i denna imposanta byggnad. Jag var ensam därinne, sånär som på en äldre man som gick omkring tyst och vattnade några blommor.
Det var väldigt rofyllt därinne och därmed tyckte jag väl att jag hade min bild till veckans tema.
Fler bilder hittar ni via kommentarerna här.
Ha en fin 1 maj!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är verkligen rofyllt och vacker i kyrkorna. Här på lilla Gotland har vi ju väldigt många och jag har väl bara varit inne i en bråkdel av dem.

Just Klinte kyrka är stängd för tillfället, för man håller på att renovera de vackra målade kyrkfönstren. Eller det kanske är fel att säga renovera, man håller snarare på att konservera dem för att det ska bestå, så att framtida kyrkobesökare också ska få njuta av dem.

Ha en fin Första maj!

Ninnie sa...

Jaa, kyrkor är rofyllda, i alla fall när det inte är gudstjänst eller något annat evenemang. Vackert fönster!

Susanne sa...

Jo, är det små kyrkor som inte är så välbesökta av turister eller bröllopsgäster så är de alldeles säkert lugna och ger ro. Men de som är turistattraktioner är knappast rofyllda. :)

Della sa...

Stora tomma kyrkor kan vara väldigt rofyllda.

Pumita sa...

Kyrkfönster är verkligen rofyllda! Att jag inte tänkte på det... när jag är på resande fot brukar jag alltid sitta och vila en stund på en sval och skön kyrkbänk och fundera över ditten och datten.

Karin sa...

Ett kyrkfönster var faktiskt det första jag tänkte på när veckans tema kom upp!!!

Rajson sa...

Man behöver absolut inte vara kristet troende för att uppleva det skönt rofyllda i ett kyrkorum. Skulle titta in oftare!
Bra val.

Klimakteriehäxan sa...

Fin bild!

larans sa...

Visst är det oftast rofyllt i kyrkorna. Ibland kan man dock komma till domkyrkan i Lund när Tomas Willstedt övatr in något nytt modernt stycke till nästa orgelkonsert, och då är det allt annat än rofyllt!