Twingly statistik

onsdag 20 juli 2011

Veckans fönster 136: PittoresktDen gångna helgen kunde jag dessvärre inte ta mig ut och fotografera ett fönster till senaste fönstertemat på Susannes fotoblogg: Pittoreskt.
Men i dag, onsdag är jag ledig, och eftersom jag skulle hämta en sak i butiken som lämnar ut postpaket i området tog jag en tur i Kirseberg, stadsdelen jag bor i, uppe på det som kallas Backarna och som är väldigt pittoreskt.
Och eftersom jag väntat så länge så blir det två bilder, den översta (baksidan av en liten restaurang, med en liten uteservering till höger). Pittoreskt i lite ironisk mening kanske, men väldigt folkligt.
Den andra är ett mer typiskt pittoreskt gatuhus i en av Backarnas gränder där stockrosorna växer direkt ur gatan. Påminner oss om att Skåne en gång var danskt, tycker jag.
Fler pittoreska fönster hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Susanne sa...

Där kom du ju till sist med ett bidrag och t.o.m. ett dubbelt. :)

Nog så pittoresk miljö att sitta och dricka kaffe i. Hmm, det ser ju inte alltför inbjudande ut. Det gör däremot den nedre bilden med det fina gatuhuset med tillhörande stockrosor.

Karin sa...

En sådan härlig miljö det verkar vara där i Backarna, det ser nästan ut som Dragör eller Österlen eller något ditåt. Det är väl stockrosorna som för tankarna dit!

Pysselfarmor sa...

Typisk Jah-vinkling ;-)

jag föredrar nog att vistas vid pittoreska bilden 2

Jah Hollis sa...

S: Jag tror inte det är så mycket kaffe som dricks där. Det är nog mer alkoholiska drycker.

Ninni sa...

:)
Jag tror jag väljer miljön i bild nummer två...den gillar jag. Stockrosorna utanför det lilla vita gathuset...så skulle man ha det.