Twingly statistik

onsdag 27 juli 2011

En dag på kapplöpningarna

För en gångs skull var det berättigat med ordet ”Hästfest”.

En stilla öl i solnedgången denna kanondag på Jägersro.

Eitloppsvinnaren Brioni visar upp sig inför dagens höjdpunkt: Hugo Åbergs Memorial. Men den här gången blev han slagen.

Yngst i publiken på Jägersro på tisdagen?

Min andra semesterdag bar det av till Jägersro travbana här i Malmö för en dag på kapplöpningarna.
Det var en riktigt stor tävlingsdag, med loppet Hugo Åbergs Memorial som höjdpunkt och med extra V75-spel och massor av folk på plats i solskenet som återkom efter den senaste regnperioden.
Redan tidigt på eftermiddagen började denna hästfest och vi var där i god tid innan det första loppet gick och vi hade segervissa spelat 800 rader på V75.
Vad beträffar V75 så skrapade vi ihop inalles två rätt (varav den ena faktiskt var kvällens mest otippade vinnare). Och experterna klarade sig inte mycket bättre; ingen, säger ingen, ens med största systemet lyckades få alla rätt den här till synes rätt favorittyngda omgång.
Till och med elitloppsvinnaen Brioni fick se sig slagen av en mer otippad Jägersrohäst, Lavec Kronos, tränad av Malmös superpopuläre kuskkung Lutfi Kolgjini och med Malmökusken Erik Adielsson i sulkyn.
Så blev det ju en del spelande på plats och vinnare också och det gällde att vara ute i tid innan totoluckorna smällde igen framför långa köer med spelsugna.
Själv lämnade jag in mina vinstbongar strax innan det var dag att ge sig ut i striden för att få en taxi från travbanan, och fick dryga 500 spänn i handen.
Och när vi kom till Sir Toby’s var det dags för nästa vinst: MFF hade just slagit Glasgow Rangers borta i Champions League-kvalet i Skottland och tv-publiken på puben var i extas.
Kolla och njut!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

BP sa...

Jag utgår ifrån att du gick plus minus noll eller - ja du fick ju iaf taxiresan betald av minst en häst om man säger så;-)
Grattis till MFF segern, den sitter fint ävrn här i nollåtta:-)

Helena sa...

Tack för den fina kommentaren!
Sommar med hästkapplöpning, läsa en bra bok i solen, grilla, sovmornar och fota insekter. Visst är det underbart?!

Jah Hollis sa...

BP: Tackar. Hoppas kunna se returmötet live. Ser man till att det gick några öl på Jägersro så var det strikt ekonomiskt en förlust. Men hela upplevelsen var värd det och det blev i alla fall över 500 kronor tillbaka på insatserna.

H: Helt underbart!