Twingly statistik

onsdag 6 juli 2011

Sommar har börjat tämligen avslagetSommar i P1 är inne på sin andra vecka nu och en del har jag hört, en del har jag missat.
Det jag har haft tid att lyssna till ostört har jag faktiskt få gånger lyssnat på ända till slutet.
Det är bara att konstatera att en del sommarvärdar inte kan hålla min uppmärksamhet uppe i närmare en och en halv timme.
De må vara duktiga på något eller kända för något, men det innebär inte att de kan göra radio så man vill lyssna till hela deras program.
Jag tog mig igenom Thomas Johanssons program, i hopp om att denne konsertarrangör skulle ha något utöver det vanliga att berätta. Men hans program var så trist att jag höll på att gäspa käkarna ur led.
Han spelade förvisso bra musik, men valde mest låtar jag redan hört en miljon gånger.
Jag är övertygad om att Totte Lundgren, som driver Rockklubben KB i Malmö och arrangerar en massa konserter även utanför den, kunnat berätta historier som är intressantare om Thomas Johanssons ältande av middagsätande med Bruce Springsteen.
Men då är ju Totte Lundgren inte lika känd och han jobbar dessutom i Malmö.
Överraskningen, den positiva, hittills är allas vår Henke Larsson, mannen som börjar alla sina svar med "nej".
En av Sveriges alla tiders bästa fotbollsspelare och en kille som alltid givit ett sympatiskt intryck (vem minns honom inte i sina långa dreadlocks VM 1994?).
Det intrycket förstärktes när han, med sin lite knarriga röst, berättade om vad som drev honom som spelare och om de oerhörda svårigheter han gått igenom med en bror som knarkade och som dog av sitt missbruk.
Därtill hade Henke ett personligt urval vad gällde musiken (fotbollsspelare brukar inte vara kända för det) och spelade till och med Buffalo Soldier med Bob Marley.
Det tyder på ett öppet sinne med tanke på att hans bror inledde vandringen utför med att röka hasch. Jag är övertygad om att marijuanarökaren Marley skulle haft ett och annat tröstens ord att säga till Henke.
På tal om droger så är det Sven Nylanders tur att ha Sommar denna torsdag, den 7 juli.
Och vilket kan man tänka sig har (hittills) varit det vanligaste ordet i Sommar?
Själv tippar jag på just ”jag”. Många värdar är oerhört självcentrerade.
I kväll är det quiz igen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Ah, quiz-kväll, det är bra!

Ingrid sa...

Dagens Sommar missade jag helt, men precis som du säger så blev jag väldigt överraskad över Henkes program. Han var verkligen en positiv överraskning.

Jah Hollis sa...

Eva: Fast vi var inte tillräckligt bra för att ta hem det. Vi blev trea, men hade det bra ändå.

Jah Hollis sa...

Ingrid: Hoppas du inte störde dig på Henkes skånska. :-)
Onsdagens program kändes lite segt, trots att det handlade mycket om Kina som ju min guddotter kommer ifrån.

BP sa...

Har faktiskt aldrig lyssnat på programmet... Ooooops ja vet, men jag verkar ju inte direkt ha missat mycket...
Däremot var det ett Street band på Söder igår kväll som just spelade Buffalo soldier. De var varken mörkhyade eller från Jamaica men dom var riktigt bra. Bara man blundade så hade man kostnadsfri under hållning under hela middagen. Lycka till med quizen ikväll:-)

Jah Hollis sa...

BP: Låter avancerat med gatumusiker med den låten på repertoaren. Läste nyligen i Sydsvenskan att det förekommit klagomål på folk som spelar gatumusik på kvällarna i Malmö centrum. Här i Kirseberg har vi inga sådana problem.

SoP sa...

Henke var jättebra! Nyalander idag orkade jag inte lyssna färdigt på, han var skittråkig rent ut sagt!Jag gillade den där husrevoverarkillen som var i början av förra veckan.Som köpte ett totalt nedgånget "slott"-