Twingly statistik

onsdag 31 juli 2013

Hundra hus 2013: Nr 46 Skanskahuset i Malmö
Det är inte utan att det är lite segt med mitt bloggande i allmänhet och (möjligen) med Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 i synnerhet just nu.
Men trots brist på respons och kommentarer och vad som verkar vara massavhopp från den senare så stretar jag väl på.
Så här kommer mitt hus nummer 46 som är Skanskas kontorshus vid Drottningtorget i Malmö.
Byggkoncernen Skanska startade ju redan 1887 i Malmö som Skånska Cementgjuteriet, men har numera sitt huvudkontor i Solna och ska tydligen snart flytta in centralare i Stockholm.
I Malmö hittar man i dag dock Skanska i den här gula tegelbyggnaden från 60-talet.
Det är lite svårt att på rak arm hitta så mycket fakta om huset, men om jag minns rätt så fanns här både ett Systembolag och Arbetsförmedlingen (praktisk kombination kanske) när jag flyttade till Malmö i början av 1987 (Systemet slog nog igen den butiken samma år).
Tittar man på den näst nedersta bilden, Hembutiken, kan man se en profil över Malmö med byggen som sticker upp över den platta slätten.
Och i fönstret längst ner syns en modell av Skanskas jättebygge, Öresundsbron, och en bit av en av den typ av kablar som håller upp bron.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

BP sa...

1. Det är ju semestertider och då sjunker alltid antalet kommentarer. Men du, om du skulle vara flitigare själv med att lämna ett avtryck hos andra så skulle du säkert få mera respons;-)

2. Ditt Skanskahus är en arkitektonisk kopia på Skanskahuset här i Mörby. Vårt här är dock inte byggt med gula tegelstenar utan är bara tråkigt grått. Men självaste "layoute" är identisk.

Susanne Hultman sa...

Det är väl tur att du fortsätter med fotograferandet och bloggandet när vi andra inte mäktar med. :)

Nu ligger du t.o.m. före mig med alla hus. Men vänta bara, snart kommer jag i kapp igen. Ska bara få lite tid över för bloggen. Har för mycket annat för mig. Fast i morgon presenterar jag ett nytt tema till Veckans fönster igen. Det är nu tidsinställt. :)

Leovi sa...

Yes, pretty pictures, good compositions of lines, excellent last with beautiful reflections!

Ingrid sa...

Det kan vara kämpigt att genomföra en sån här utmaning, men du får väl spurta när sommarvärmen ger med sig. I en så stor stad som Malmö finns det säkert 100 intressanta hus.

Din sista bild är jätteläcker!

Kram, Ingrid