Twingly statistik

onsdag 31 juli 2013

Nej, det var ingen kruka guld vid regnbågens slut
Årets travhändelse i Malmö är alltid Åbergs på Jägersro och även om jag inte är någon större travexpert eller traventusiast så ger jag mig gärna ut till Jägersro när det är dags för att inte minst få se alla elithästarna i topploppet Hugo Åbergs Memorial.
Så även i går, tisdag, då dagen började på ett strålande vis när jag och min polare Hell träffades på Jägersro i god tid innan V75 och de övriga spelbara loppen började.
Så flög det in regntunga skyar, och det fortsatte till och från under resten av eftermiddagen och kvällen. Den fina regnbågen som visade sig när en biluppvisning (en annan sorts hästkrafter) avslutade familjedelen av dagen tog jag som ett gott omen.
Här skulle det finnas guld att hämta.
Men så blev det inte riktigt, även om den gode Hell var nära att pricka in en V5:a. Resten gick också det mestadels åt skogen.
I storloppet trodde jag till och med fel när jag spikat Sebastian K på vår V75-kupong. 
Det blev i stället den elegante fjolårsvinnaren Commander Crowe som försvarade sin titel i tuffast möjliga konkurrens.
Så det blev till slut att ta sig ut i skymningen i tv-tornets skugga för att ge sig in i kampen om en taxi eller en plats i en buss in till stan.
Men visst var det värt pengarna och umbäranden i öl- och korvköer för att få se  dessa fantastiskt vackra och kraftfulla kusar i aktion.
Jag ser det som en form av konst.
Och nästa år ska vi hitta den där guldkrukan.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är inte lätt att hitta den där guldkrukan. Bättre lycka nästa gång!
Kram, Ingrid

Jah Hollis sa...

Jag tackar!

Sami sa...

Hej
Vilka fina bilder från travet. Vilken regnbåge du har fotat! :)