Twingly statistik

fredag 19 december 2008

Rosengårdsbråken en tidig julklapp till sd

Rosengård måste vara det mest allmänt kända begreppet i Malmö just nu.
Större och mer välkänt än Malmö FF, Mif Redhawks eller några kultur- eller andra kändisar från Sveriges tredje stad.
Och nu är denna stadsdel på tapeten igen. Det är bråk mellan polisen och några som det är svårt att få något riktigt begrepp om vad de är för några och än mindre vad de är ute efter, mer än att bråka.
Det lär ha börjat med att en hyresvärd sagt upp kontraktet för en moské som huserat i en källare (!) i Rosengård (inom parentes tycker jag det skulle vara trevligare att gå och be sina böner (om man nu har religiösa böjelser) i den fina moskén i grannförsamlingen Husie än att hålla till i en källare, men smaken är väl som baken), vilket tydligen upprört en hel del folk.
Men nu verkar det som om mer professionella bråkmakare blandat sig i det hela, sådana som dras till bråk med polisen likt flugor till hundskit.
De enda som lär känna någon som helst glädje över detta måste vara Sverigedemokraterna och liknande högst tvivelkaktiga sammanslutningar.
Bränderna och bråken i Rosengård måste vara som en tidig julklapp för dem, en gratis reklamkampanj som kommer att ge dem många, många röster.
Med sådana fiender som de som ställer till upplopp i Rosengård behöver de inga vänner.
Rosengård är för övrigt inte den förort som stadsdelen ibland målas upp som. Det är en stadsdel som inte ligger speciellt långt från Malmö city (Malmö är ingen riktig storstad).
Själv skulle jag ta mig dit med en kvarts cykeltur på min gamla oväxlade järnhäst.
Men under de premisser som nu råder ser jag ingen som helst anledning att göra det.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

GLÖM INTE!
Att detta i Rosengård, handlar om ett –svenskt- politiskt
(lokal-)samhälle -alltså kommun- där de styrande (lokal-)politikerna benämner samhället för ”stad”. Malmö ”stad”.
Till som vi svenska folk har överenskommit, lagskrivit, att våra –alla- kommuner skall benämnas just ”kommun”. Att vi svenska folk häri ytterligt vill hävda demokratin, att alla våra kommuner och dess invånare, är lika värda.
Där alltså dessa politikerna i Malmö vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.
-Alltså visst finns Malmö ”stad”, med sina gator, trottoarer, höga hus och trångt. Där benämningen ”kommun” avser samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

-Han heter särskilt i Malmö Ilmar Reepalu, socialdemokrat. Och han får stöd i detta stads snackandet av kommundirektören –hon kallar sig förstås för stadsdirektörn´- i Malmö Inger Nilsson.
Och det är uppenbart ren kriminalitet för dessa myndigheterna att benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”. …tacka då faeeen för att det kan bli till upplopp i Malmö. Med kriminalitet som ju kriminalitet!

Anonym sa...

Helt rätt! Ska snuten och politikerna tafsa på ungdomars rätt att vistas i en lokal ska dom fan smaka på motmakt. Det är inte ungdomarna som startat det hela. Det är politikerna. Köpta byråkrater som tror dom kan ta över och sälja ut hela landet. Den som inte är med är emot!

/Henri

Anonym sa...

Henri är helt lost, jävla AFA-slyna. Vakna. Det här är inte politikernas fel och inte ungdomarnas fel, det är AFA's fel. Det roligaste med allt det här är att AFA verkligen tror de har något att komma med. Så fort polisen sätter hårt mot hårt så skickar AFA fram sina äckliga flator till pressen och låter dem gråta lite och slänga sig med uttryck som "polisbrutalitet". Börjar bli dags för ett nytt Göteborg men denna gången kan man ju hoppas att aktivistaset dör istället så blir det mindre kostnader för samhället när det gäller sjukvård.

Kruegerrands sa...

Jah Hollis: anledningen till att stormoskén inte duger är för att den inte är tillräckligt radikal för föreningen i fråga.

Man har på Rosengård stora problem med källarmoskéns indoktrinering, wahhabism & hjärntvätt av ungdomar.

Anonym sa...

Det är helt otroligt att AFA ställer upp och stödjer en wahhabistisk förening. Det visar bara hur korkade de är. I ett wahhabistiskt samhälle hade alla kommunister, socialister, ateister, liberaler, homosexuella m fl ställts upp mot en vägg och avrättats.

En kort beskrivning hittar ni här. http://sv.wikipedia.org/wiki/Wahhabism