Twingly statistik

torsdag 12 mars 2009

Jah ser det snöar, Jah ser det snöar...

Jag inledde ledigheten i går helt traditionsenligt med onsdagsquizet på Pickwick efter en kortare uppvärmning hemma hos BT som bjöd på räkor, avocado och vitt vin.
Vi var ett bra och ovanligt stort lag, men det räckte inte mer än till en delad tredjeplats den här gången.
Men det är värt att notera att det bara var lag från förra årets final som fanns bland de fyra första och att det bara var två poängs skillnad mellan vinnarna, The Spitfire Psychopaths, och oss på tredje plats.
Det var också de mer eller mindre rena gissningsfrågorna (multiple guess questions) som vi föll på, medan vi stod oss fint när det gällde de rena kunskapsfrågorna.
Själv känner jag en viss stolthet över att jag vet att allas vår Donald Duck är bosatt i Duckburg och att jag tog Owfat (One word fits all three) redan på den första av de tre definitionerna som ska passa in på samma ord.
Men som sagt, vi zickade ett par gånger när vi skulle zackat.
Till de försvårande omständigheterna får väl också det faktum räknas, att en av våra lagmedlemmar blev akut magsjuk och fick bryta tävlingen.
I dag är det, också traditionsenligt (mitt liv framstår som mer och mer trist och inrutat), tvättdag för min del. Maskinerna sjunger sin sång och snart är det dags att tömma och fylla på ännu en omgång.
Och öppnar man källardörren utanför tvättstugan, möts man av synen på bilden här ovan. Det snöar i Malmö, den 12 mars, och inte verkar det vara någon vår i sikte på allvar.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Vitt vin och räkor, det säger sig själv att ni torskade samt att en blev magsjuk.

Jah Hollis sa...

Han som blev magsjuk hade käkat på puben, innan vi andra kom dit. Vi andra gick över till öl och whisky och klarade oss galant.

Liz1e sa...

"Maskinerna sjunger sin sång och snart är det dags att tömma och fylla på ännu en omgång."
Sitter du och diktar? (replik ur Rasmus på Luffen, kommentatörens anm.)

Jah Hollis sa...

L: Jag upptäckte faktiskt efteråt att det (oavsiktligt) blev ett rim. Så jag "satt nog och diktade" utan att jag själv visste det. Trevligt att du upptäckte det. :-)