Twingly statistik

tisdag 28 december 2010

Ett dyrt nöje att dricka god bira på krogen


Vid måndagskvällens besök i Malmö arena gick jag och BT i andra periodpausen i hockeyn ut och tog en välbehövlig bira i den stora baren i foajén.
Vi fick var sin 33 centiliters Mariestad á 55 kronor styck.
Billigt är det knappast, men jag var törstig som en flodhäst och i det läget var priset överkomligt.

Efter matchen, när vi var tillbaka på Malmö C, sökte vi upp The Bishops Arms som ligger ett stenkast från stationen (det finns numera också en BA på Gustav Adolfs torg) för att få en öl av något djärvare märke än Mariestads.
BA har onekligen ett remarkabelt, i ordets goda bemärkelse, utbud av öl såväl på fat som på flaska.
Man blir lite som ett barn i en godisbutik när man kommer in där, men man upptäcker också snart vad som ligger i uttrycket "smakar det så kostar det".

Visst, inget fel med en Guinness eller en Staropramen, som väl räknas som standard i många pubar och barer nu och som väl fortfarande håller sig på en anständig nivå vad gäller priserna.
Men vill man ha en Innis & Gunn, eller något från Flying Dog, eller kanske något mer exklusivt, får man lägga upp någonstans från en knapp hundring till några hundralappar.
En I&G som på Systemet kostar runt 20 kronor för en 33-centiliters flaska, går på det fyra-femdubbla på BA.
En av de nyare pubarna i Malmö, Green Lion Inn, startade ambitiöst med ett mycket stort utbud av öl (och priser som var högre än i alla fall jag var van vid), men har enligt rykte fått plocka bort en del ur sortimentet.
Det är en svår balansgång, det där med att hålla ett stort sortiment utan att få folk att ruinera sig när de går ut och tar några öl.
Något av den balansen tycker jag min stampub i Malmö, The Pickwick Pub, lyckas hålla (samtidigt som den ligger i ett mycket attraktivt läge): ett klart godkänt (om inte sensationellt) utbud och klart konkurrenskraftiga priser.
Vi hade för övrigt på The Bishops Arms i måndags en granne i baren som beställde något, en flaska som plockades fram ur en mörk vrå, som vi inte kunde undgå att höra kostade en bra bit över 300 spänn.
Grannen satt och sög på den länge.
Men drygt 300 spänn?
Jag tyckte en (ja, det blev två) Leffe Blond på fat för 69 kronor var helt OK.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, det är onekligen en balans att gå. Tycker BA är hyfsat överskattade. Det finnns många ställen med hyfsat utbud och bättre priser.

Jah Hollis sa...

Utbudet på BA går inte av för hackor och puben i gamla bakfickan på Savoy i Malmö är trevlig i största allmänhet. Men priserna verkar tilltagna för att man ska göra en hacka på den ölvåg som råder.

Anonym sa...

Jag har aldrig fattat varför öl på krogen måste vara så ohyggligt dyrt!
Ockerpriser, det är vad jag tycker!
Fast jag tar en bira ändå...
:-)

Jah Hollis sa...

A: Det är väl det våra vänner krögarna och barmästarna känner till. :-)