Twingly statistik

onsdag 29 december 2010

Färglöst självbedrägeri är svenska modellen


Så går då detta året in på slutspurten och sjäv ska jag bara klara av två arbetsdagar till innan det är dags att fira av det gångna 2010.
En som väl kommer att fira lite extra är väl vår statsminister Fredrik Reinfeldt, som tycks slå alla popularitetsrekord för svenska partiledare.
Inte för att någon frågat mig, men tydligen vill svenska folket ha en totalt färglös ledare vars enda framtidsvision är att skatten ska vara lägre. Det känns för mig som något slags självbedrägeri i en tid då vi inte vet vilket ben vi ska stå på.
Men tittar man på konkurrensen, så förklarar kanske det en del. Maria Wetterstrand i MP är ju den enda som kommer i närheten av Reinfeldts siffror, sedan kommer det ett gäng, varav ett parti, Socialdemokraterna, verkar vara totalt utan ledarskap, ett är total politiskt omöjligt och ett par är helt överkörda av Moderaterna genom att man samarbetet med dem.
Jag återkommer på fredag innan nyårsfirande tar vid.
Till dess kan ni ju fundera på hur ni tror att Reinfeldt firar sin popularitet.
Alla förslag mottages tacksamt!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Per-Anders sa...

Jag tillhör ju dem som inte direkt jublar över Reinfeldts politik. Men jag tror att hans popularitet handlar om att han inte blir ifrågasatt, just därför att s inte har något ledarskap.

Jah Hollis sa...

Det kan nog ligga något i det du skriver. Han kommer undan väldigt enkelt så som det fungerar just nu. Och det beror nog mest på att oppositionen skjutit sig själva i benet.