Twingly statistik

lördag 30 juli 2011

Fotbollens dödgrävare flockas på läktarna

Jag fick en tidningsbilaga med Sydsvenskan häromdagen, reklam från Malmös stolta fotbollslag MFF inför deras möten med Djurgården i allsvenskan och Glasgow Rangers i kvalet till Champions League.
På stora bilden på första sidan av bilagan Avspark står en glad liten tjej på läktaren med en hemmagjord skylt där det står: ”MFF! Äger.”
Bilden ska visa att det är kul att gå på fotboll både för killar och tjejer i alla åldrar, och man vill förstås skapa en positiv stämning kring MFF och deras matcher.
Den stämningen fick sig ju en knäck när en totalförvirrad ung man i hemmaderbyt mot HIF rusade in på planen under match, gav sig på HIF-målvakten och såg till att matchen bröts och att MFF (laget han påstår sig stödja) definitivt tappade en chans till tre poäng.
Denna lördageftermiddag, 30 juli, var det dags att möta Djurgården hemma i Malmö och förutom hemmapubliken dök ett par tusen DIF-supportrar upp.
Efter att MFF snabbt tagit ledningen dröjde det inte länge förrän någon kastade knallskott från läktaren och domaren ansåg sig tvungen att bryta matchen.
Så var vi där igen.
Mycket folk hade bespetsat sig på en bra och underhållande allsvensk match, och några hjärndöda huliganer tillåts förstöra nöjet för den stora majoriteten.
Och de som ska övervaka dessa träskallar och se till att historien inte upprepar sig, verkar helt ha tappat greppet.
Det visade sig att det inte bara var på planen det kastats knallskott utan att DIF-fans, vars största nöje tycks vara att få höra dessa knallskott smälla, under sin vandring till stadion kastat dem mot folk på stan.
Och polisen tittade visst åt ett annat håll, och sedan släpptes idioterna in på Stadion utan att visiteras.
Det är ju ett totalfiasko för alla som arrangerade matchen och för dem som skulle övervaka publiken.
Fortsätter det på det här viset lär ju publiken tröttna.
Vem vill betala dyra biljetter för sig och för sina barn för matcher som varar tio minuter bara för att vuxna (?) karlar inte har vuxit ifrån sin fascination för smällare och visar noll respekt både för fotbollen och för spelets riktiga fans?
Ett tips till er fotbollshatare som gillar ljudet av smällare: stick en i varje öra och tänd på båda samtidigt.
Jag tror inte ni har något därinnanför som kan ta skada.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

BP sa...

Man blir bara så ledsen och fruktansvärt arg när man läser ditt inlägg. Vad har dessa idioter på men match att göra?
Nu är det ju inte första (och tyvärr inte sista) gången att just Järnkaminerna "utmärker sig" på detta sätt. De borde portförbjudas på livstid - gärna i samband med att deras träskallar smäller eller helst brinner upp.

Jah Hollis sa...

De är där för att förstöra glädjen för andra. Det är väl deras livselixir. En sorts fotbollspublikens terrorister.
Träffade i dag en som varit på matchen. Han hade inte mycket glädje av sitt årskort den dagen.