Twingly statistik

torsdag 25 april 2013

Hundra hus 2013: Nr 24 Siriushuset i Malmö
Nu har jag kommit till hus nummer 24 i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 och därmed ligger jag väl hyggligt till för att klara uppgiften fram till årsskiftet.
Huset i fråga, som ligger intill Caroli City, vet jag inte så mycket om annat än att det skiljer sig från omgivningarna. Utan att vara expert tycker jag att det är rätt funkisaktigt, rakt och stramt utan krusiduller.
Att det är Siriusorden som huserar därinne framgår ju tydligt av skylten på väggen och ordensmärket ovanför entrén mellan butikerna i bottenplanet.
I övrigt finns det inte så mycket information att hitta om man söker på nätet.
Jag har själv varit därinne vid ett tillfälle för länge sedan, någon gång på 80-90-talet då jag för tidningen Arbetet bevakade en valvaka som Centern höll därinne i samband med att det var val i landet.
Och jodå, som synes på himlen är bilderna tagna vid två olika tillfällen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

BP sa...

Visst är det funkisstil på byggnaden, som jag inte kan bestämma mig om jag gillar eller inte.
Jo, tror nog att jag tycker om den, däremot stör jag mig på butiken på bottenplanen. Den förstör helhetsintrycket tycker jag.

Svar: Hur kan jag avskärma mig från mediavärlden frågar du. Ja det undrar jag också. Tittar sällan på tv (undantag fotboll och annan sport), kollar BBC news med ett halvt öga bara. Läser knappt dagstidningarna och stannade nog i min "musikutveckling" på 1980-talet. Så du ser, det är lätt som en plätt att inte vara allmänbildad;-)

Mona sa...

Intressant att läsa om Siriusordern, som jag aldrig hört talas om. Gillar stilen på byggnaden. Tycker huset är vackert, men liksom BP tycker jag att butiken är helt malplacerad.

Susanne sa...

Och särskrivning ska det vara? Lite svårt att rätta till kanske, nu när det "ristats i sten", eller på puts kanske jag ska skriva.

Någonstans i närheten ligger en gammal gård jag var på för ett tag sedan men aldrig fotograferade: Gertruds något, på Östergatan om jag minns rätt. Kan du inte fotografera den och skriva lite om den? Den såg fin ut.

Susanne sa...

Jaha, det spelas musik där också. Jag var där i mitten på mars för första gången och hade aldrig lagt märke till platsen, trots att jag kommenterat på ditt inlägg om den.

Pysselfarmor sa...

Hade ingen aning om den ordenssammansutningen. Ja å andra sidan är jag nog inte så intresserad av "sådant" - liknar ju Odd Fellow med graderingar och ritualer.....

men huset är vackert i sitt strama skick vilket väl förmodligen passar de som huserar där ;-)