Twingly statistik

lördag 6 april 2013

Veckans fönster 219, 5 april 2013: Valfritt


Dags för ett nytt fönstertema hus Susanne, och denna gång är det en ny variant av det troligen enklaste temat av de ibland återkommande: Valfritt. 
Mina bidrag finns bakom metalljalusier hos en jourhandlare som inte tar några risker när det är dags att stänga butiken mitt i natten.
Lite trist att det ska behöva (?) vara så kan man tycka, men det är också en försäkring mot eventuella vandalers framfart.
Fler valfria fönster hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

15 kommentarer:

Susanne sa...

Det här tycker jag ser väldigt italienskt ut. :)

Alla butiker i Italien fäller ner jalusierna när de stänger - även mitt på dagen. Mina italienska släktingar som kommer hit på besök tycker det är väldigt konstigt att vi inte gör så mer.

Leena sa...

Ja, hos dig får man ofta se bilder från dagens liv i städer, något som jag är lite fjärran från även om det inte är så långt till Jönköping. Förra helgen åkte jag buss från Huskvarna till Jönköping (några kilometer) full med fulla ungdomar, mycket ljud var det. Helt kaotiskt ... tyckte jag och var så nöjd att så småningom komma hem till lugna villakvarter hemma.

larans sa...

Nä, det är välså, inte mycket valfrihet för affärsinnehavaren om han vill slippa inbrott/åverkan!

Pysselfarmor sa...

Ja så gör man i många andra länder, men det känns trist att det även blivit så här i så förr lugna Svedala.

Anki sa...

Bra att de finns, men synd att de behövs...
Ett bra bidrag blev de i alla fall.

Pumita sa...

Nickar igenkännande när jag läser Susannes kommentar. Det är också min erfarenhet från t.ex. Spanien. Däremot är det förvånande att de är så skinande rena, dina jalusier. Om det inte är klotter på dem så brukar det iaf vara graffiti.

Anonym sa...

Ja så är det ju nu för tiden. Folk har ingen respekt för någonting egentligen, så det är bäst att ta det säkra före det osäkra.

Violen sa...

En skildring av dagens realiteter! Snygg bild men synd att det ska vara så!

Anita - Malta sa...

Som sagt, trist att det behövs. Likadant på flera ställen här på Malta. Brottsligheten är dock som tur är väldigt låg här. Fin talande bild. Affärsinnehavaren ser ut att kostat på sig ordentlig med belysning också ;-)

Erik Semlan sa...

Säkert slipper han en del utgifter med trasiga skyltfönster när han stänger till så där.
Fast visst är utvecklingen trist när man stänger till så där.
Men du fick ett snyggt och annorlunda fönstermotiv där i Malmönatten. :-)
Tack för din kommentar.
Precis som det är trist när det fuskas med "googlehjälp" under olika quiz. Vart tar hederligt vetande vägen i framtiden, ja i nutiden?

BP sa...

Här blir jag lite förvånad - inget klotter på jalousierna. Helt otroligt. Är de nyinstallerade - jalousierna alltså. Här i 08 hade de varit nerklottrade på nolltid.

Svar: Jag tar inte ett dugg illa upp ang. "fusket". Du skrev ju aldrig att det var "förbjuden" att använda mobiler. Så självklart hade jag inte fuskat då. Men om inget sägs så hade jag nog gjort det;-)

Rajson sa...

Trist men alternativet är ännu tristare.
Snart får man vara glad att man inte behöver bo i inhängade huskvarter. Grannen hade inbrott ett par veckor sedan. Trodde att våra hus som ligger mitt in i ett småhusområde inte skulle drabbas först. trodde att husen i ytterkanten var mer utsatta.

B i r g i t t a sa...

Det blir kanske snart som det är söderöver - galler för fönster och dörrar.
Intressant att se detta - helt nytt för mig.

Anni sa...

Så trist att den utvecklingen kommer till oss också! Jalusierna sprider en skräp- och ödestämning omkring sig och så har man hamnat i en negativ spiral som lockar fram mer skadegörelse och fler stängda fönster ...
Samtidigt som fönsterrutorna är sanslöst dyra. Undrar hur dagens byggfirmor tänker när de får bygga hela hus med glasfasad? Kanske jag ska se till att mina barn blir glasmästare, de tycks ha säkra jobb ett bra tag framöver.

Della sa...

Himla snygg bild. Och trist om man måste låsa in allt.