Twingly statistik

onsdag 10 april 2013

Några säkra tecken på att det är vår i Malmö nu
Det sägs att temperaturen ska spränga plus tio-strecket dagtid framemot helgen eller till början på kommande vecka.
Det tittar fram små försynta blommor av olika slag här och var i rabatterna runt om i stan.
En del djärva huttrar över sina öl och fikamuggar på de uteserveringar som satt ut sina bord och stolar i de isande vindarna.
Men det är inga säkra vårtecken om ni nu trodde det; tio grader plus kan det bli i december, försynta blommor kan titta upp för att raskt frysa ihjäl i nästa köldknäpp och enstaka uteserveringar finns det i princip året om i den här stan.
Nej, kolla mina bilder här ovan så ser ni de verkliga vårtecknen:
1. Asfaltsläggare lappar och lagar sönderkörd beläggning på bakgator som min (att fixa hela gatan har man aldrig råd med).
2. Skränande och aggressiva gäss invaderar parker och andra gräsområden, skiter högar med saker man knappt kan undvika att trampa i och tror att de äger stan.
3. Nallebjörnarna i Slottsparken börjar lämna sina iden.
Personligen väntar jag mest på att Pickwick ska plocka fram bänkar och bord till sin uteservering.
Till helgen?

Jah Hollis

2 kommentarer:

BP sa...

Sluta å gnäll;-)

Kolla här
http://elsasdotter.se/2013/04/kungsholmen-norr-malarstand/

scrolla ner och få dig ett skratt. Så här tokiga är bara vi (inte jag!!!) nollåttor som ligger och solar i nollgradiga temperaturer...

anemonen sa...

Jodu gässen är ett vårtecken och de skitar ner och kanske inte så kul i stan. Här på landet kan det kvitta för det blir åkrarna som blir gödslade. Här har våren kommit med tranor och det var så vilsamt och fint att sitta och beundra dem en stund. Ha en fin helg och håller tummarna att de öppnar palatset.