Twingly statistik

lördag 31 oktober 2009

Jah Hollis hejar på polisen

Jag har ett kluvet förhållande till vår poliskår och hade ju gärna sett att man inte i alla lägen ska behöva ropa på mer poliser för att få ordning på diverse samhällsproblem.
Polisen kan ju ändå aldrig förebygga eller lösa brott hundraprocentigt. Det skulle kräva ett övervakningssamhälle av en så fruktansvärd sort att ingen av oss på allvar skulle vilja leva i det.
Men på ett område hejar jag närmast oreserverat på polisen, och det är när dom klämmer åt trafikdårar och buskörare som för sin egna bekvämlighet utsätter oss andra i trafiken för stora faror.
Som pendlare och trafikant i Malmö vet jag vad vissa figurer är kapabla till när de hamnar bakom ratten i en bil.
Därför glädjer jag mig över den stora polisinsatsen i Skånetrafiken på fredagen, den hade fått namnet Elsa efter den dagens namnsdagsbarn, och enligt Sydsvenskan åkte 500 bilister fast för mindre eller större trafikbrott.
Hurra! Hurra! Hurra!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Jag får säga att trafiken i Malmö, kanske just i dina kvarter eller runt Möllan, är värda en Elsa-insats. De gjorde nyligen en raid (räd?) mot cyklister också har jag hört och Aluma-Julia blev fast, vilket blev dyrt. Men jag stör mig verkligen på cyklister som kör utan ljus. Och utan hjälm för den delen. Varde ljus och varde hjälm.

Jah Hollis sa...

Visst, trafikpolisen ska granska oss alla, hur vi än tar oss fram i trafiken.
I bland slår dom tilll mot cyklisterna och det kan som sagt bli kostsamt för den som fastnar i deras kontroller och exempelvis inte har fungerande lyse. Men sedan återgår det hela till det vanliga igen, så frågan är vilken efffet dessa sporadiska kontroller har i det långa loppet.

Jah Hollis sa...

Effekt, heter det förstås.