Twingly statistik

lördag 31 oktober 2009

Än värre än den gäckande svininfluensan

Känner ni någon som drabbats av svininfluensan än?
Jag gör det i alla fall inte. Och i den koncern där min arbetsplats numera ingår finns det bland flera hundra anställda ännu inte ett endaste konstaterat fall.
Märkligt. Skulle man tro de värsta förhandsrapporterna borde hälften av landets befolkning legat utslagen vid det här laget.
I hela landet finns det just nu lite drygt 2 000 konstaterade fall av denna upphaussade sjuka. Men enligt vad Smittskyddsinstitutets generaldirektör säger i Aftonbladet handlar det om att mellan 50 000 och 80 000 har drabbats.
Utan att veta om det då? Tydligen.
Reportern i Aftonbladet skriver också att influensa nu sprider sig "blixtsnabbt", utan att ha några som helst belägg för det, verkar det som.
Men vad ska man vänta sig av en reporter som skriver att "peaken" för influensan troligen kommer att uppnås runt jul.
"Peaken" det är detsamma som "toppen" det, fast toppen då är svenska.
De enda som hittills tycks ha gjort sig en hacka på denna uppståndelse kring svininfluensan är, kanske inte oväntat, de som tillverkar vaccinet (som det tycks vara stora problem med att distribuera).
Nej, min kollega och vän F drabbades för en vecka sedan av halsont.
Det visade sig vara halsfluss av den värsta sorten.
Läkaren han besökte för att får hjälp sade just att detta var det värsta fall av halsfluss denne läkare någonsin sett. Stackars F fick leva på flytande föda till antibiotikan tog sig an halsåkomman.
Risken att åka på detta skrämmer i alla fall mig dubbelt värre än svininfluensan.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Red sa...

Lätt att raljera men 6000 döda (world widw) i influensan mot 0 konstaterat avlidna pga vaccinet säger i alla fall mig något.

Jah Hollis sa...

Frågan är om det är så enkelt att det bara är svininfluensan i sig som orsakat folks död. Och hur vet vi att någon verkligen inte dött på grund av vaccinet? Är det Astrazeneca som står för den uppgiften?

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, min yngsta har haft flunsan.

Susanne sa...

För mig är det självklart att ta influensapandemin på allvar. Jag litar mer på forskare än på journalister i den här frågan, helt enkelt för att jag anser att den medicinska sakkunskapen väger tyngre än det kvällspressen letar fram för att få sälja lösnummer p.g.a. allmänhetens rädsla. Ena dagen är det rubriker om att man blir sjuk av vaccinet, andra dagen är det varningar om att man riskerar att bli utan vaccin. Läs gärna på bloggen Tankebrott, som skriver på ett bra sätt om hur influensan tas upp i media och även på ett sakligt sätt bemöter kritik.

För egen del vaccinerade jag mig igår (tillhör en av riskgrupperna) och känner av vaccinets verkan lite grann, men långt ifrån så som jag antagligen skulle känt om jag drabbats av influensan. Dessutom finns några konstaterade fall på min arbetsplats.

En rekommendation: Lita inte på det Aftonbladet skriver att Smittskyddinstitutets generaldirektör har sagt, utan gå direkt till källan, dvs. Smittskyddsinstitutets hemsida.

Och angående Astra Zenecas ökade vinst, så tror jag att det kan vara intressant att även undersöka tidningarnas försäljning/besöksstatistik när de låtit fantasin flöda i rubriksättningen. Läkemedelsbolagens vinster ökar säkert med tillverkningen av vaccin, men även p.g.a. annan försäljning. Det är ju de som har kunskapen och kan göra sig en hacka på att sälja den. Men den frågan tycker jag är en annan diskussion och hör inte till frågan om vaccinering eller inte.

Och nu inser jag att min kommentar som vanligt blir snudd på längre än ditt inlägg. :)

Mike sa...

http://www.tv4.se/1.1306672/2009/11/01/sanningsrorelsen_tror_usa_terrorattackerat_sig_sjalv

Och som svar på professorns smutskastning.http://www.youtube.com/watch?v=SfzkI6mefG0

Vi vet att ni politiker ljuger både höger och vänster vi kan även se när ni ljuger.

Fortsätt utmåla missnöjesyttringarna i samhället som terroristdåd.


Folket börjar vakna och bli medvetna.

Vi ser igenom lögnerna.

Och på dessa premisser inför man Fra Lissabonavtalet och annat skit.

Vis er nog vad ni vill göra med dom som ifrågasätter i sverige.

Fängsla dom sanna människorna = Glöm det.

Se vad lögner kan leda till.
Nya hitler = Fängelse utan rättegång , utan bevis
Utan tidgräns för misstanke.
http://www.youtube.com/watch?v=1uuWVHT1WUY


Och dessa kopierar ni och följer i samklang.

Inte undra på att politiker är frimurarpack och deltar i bilderbergmöten där man fastslår att jorden måste avfolkas genom fattigdom krig konstruerade virusar i labb giftiga vacciner med kvicksilver och alumunium påhittade miljöhot om uppvärmning som militären skapar med plan som släpper ut partiklar och Haarp.

Cia ska övervaka bloggare och användare med visable technology Jorra vi ser mycket tydligt vad staten sysslar med..
Mycket trovärdigt när man ska införa hitlerlagar = Cia kriminella knarksmugglare och barnmördare se dokumentären the Mena connection och conspiracy of silence

Det måste ju vara ett hot när folk börjar vakna ett hot mot det monopolsystem man byggt upp när folk inser hur mycket politikerna har ljugit.

Se filmen fall of the republic.

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=589