Twingly statistik

torsdag 1 oktober 2009

Världens räddaste president besöker Byen

Det kan inte vara lätt att vara USA:s president i dessa dagar.
Även om man är en rätt omtyckt sådan, som Barack Obama i alla fall verkar vara än så länge, finns det en massa slemma typer därute i världen som kan hitta på i stort sett vad som helst mot ens person.
Nu ska Obama komma på ett blixtbesök till Malmös grannstad Köpenhamn i morgon, fredag den 2 oktober, för att lobba för att Chicago den dagen ska väljas som arrangör för sommar-OS 2016.
För att minimera risken för att de slemma ska komma nära presidenten blir det givetvis en massa trafikavstängningar och liknande i den danska huvudstaden under besöket.
Det drabbar även svenska pendlare: några av Öresundstågens avgångar mellan Malmö och Köpenhamn kommer att ställas in som en säkerhetsåtgärd. Bron kommer att stängas tillfälligt.
De som har hand om säkerheten runt Obamas besök tror nämligen att det finns en risk att de slemma skulle kunna ta tåget över till Byen för att komma nära presidenten.
En liten pikant detalj i det hela är att man i hastigheten glömde att informera bolagen som sköter tågtrafiken om den tillfälliga avstängningen av bron.
Nu fick man veta det via medierna; det kunde ju blivit intressant annars om ett tåg fullastat med pendlare dundrat in i Köpenhamn och mötts av korseld från CIA och kompani.
Förtrupper till presidenten har hans fru Michelle och mediafenomenet Oprah Winfrey, kvinnan som får stora delar av USA:s befolkning att sitta som zombies framför tv:n och som tycks få den att lyda hennes minsta vink när det gäller böcker och mat och diverse prylar, varit.
Vi får väl se om det hjälper.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: