Twingly statistik

fredag 23 juli 2010

Fredagsfärger 23 juli 2010: Guld och grön

Så var det dags för nya Fredagsfärger igen och kombinationen ska vara guld och grön.
Och det finns det ju i min bild från det som en gång var Savoys legendariska restaurang i Malmö, alltså numera Café le fil du rasoir: Guld i bokstäverna och grönt i lokalbussen som speglar sig i fönstret och likaledes i växtligheten runt detsamma.
Här inne utspelar sig inledningen i Sjöwall-Wahlöös bok (och senare film) Polis, polis potatismos, en av originaldeckarna om Martin Beck.
Boken kom ut för 40 år sedan och det uppmärksammas just nu med ett stort konstprojekt i Malmö.
Fler bilder i veckans färgkombination hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

cat sa...

Vilken härlig spegling :)

Pysselfarmor sa...

Snygg lösning! Och tänk jag tror jag lär mig något nytt varje gång jag kommer in på din blogg och läser om de olika fotoutmaningarna! Tack!

Pysselfarmor sa...

Hej Jah,,,du kan ju alltid ta bort den här kommentaren sedan, men jag undrar en sak...jag har försökt komma i kontakt med personen som har fredagsfärger därför att jag kan aldrig aldrig lägga in kommentar till mina fredagsfärgsinlägg, men jag får aldrig svar. Hur göra? Det är himla trist att aldrig kunna vara med - kan man bli avstängd av någon orsak som jag då inte får förklaring på?? Jag ger liksom upp nu och det känns väldigt trist. Jag har skickat 5 kommentarer nu men ingen kommer in och det är ju inte "krångligare" än hos andra där det funkar som en smäck!

Solvarm sa...

Hej!

Härlig bild och kul med lite historia kring bilden.

Må gott, önskar Irene

Johanna S sa...

Snygg bild - kul när det speglar sig så.

Mitt bidrag är här - lyckades inte lägga in det idag

http://johanna-svanstrom.blogspot.com/2010/07/gotland.html

Misswhatsit sa...

En fin bild till färgtemat. Det här med att fira Sjöwall-Walöös bok är ju också intressant. Jag gillar många av deras böcker.

ASSA sa...

Flott speiling i glasset :)

LissenTo sa...

Ja, Martin Beck filmer har man sett några, tror jag läst boken.
Aha var det i den restaurangen delar av handlingen utspelade sig.

Jodå man ska hålla på sitt lag, men gör det mer hemmavid nuförtiden.
Kanske det blir en till match den här säsongen.
Trevlig helg, önskar jag dej. //Lissen

Pysselfarmor sa...

Tack Jah för att du svarat på mitt "nödrop"....ja problemet är att jag aldrig aldrig har kunnat lägga in hos Fredagsfärger och det är ett problem med den sidan - inte hos "mig"....och jag har sökt med ljus och lykta hos Fredagsfärger efter e-post...och försökt lägga kommentarer på andra sidor på den bloggen men ack ack ack....jag tycker det är litet så där med en sådan blogg att man inte kan nå personen alls på en e-postadress..men det är ju varken ditt eller mitt problem (ja litet mitt eftersom det blir så himla jobbigt att vara med)..och det är inget tekniskt problem "hos mig" det funkar klockrent hos alla andra och jag kommenterar både fotobloggar och andra bloggar...ha det bäst!

Susanne sa...

Och det fönstret plåtade jag för inte alls så länge sedan. Fast jag fick med Turning Torso i spegeln och det blev inte så bra så det blir inte publicerat.

Snygg spegling fick du till i alla fall. ;)

Erik "Semlan" sa...

Roligt foto. Trevligt att stället finns kvar, även om det ändrat inriktning på vad som serveras. Låter spännande med konstutställningen som kopplar till Sjöwall&Wahlöös bok. Hoppas på fler foton kring detta. ;-) Ha en fortsatt skön semester.

Magnus sa...

Snyggt fångat..speglingarna är super.