Twingly statistik

tisdag 20 juli 2010

Om två månader är det höstdagjämning


Min granne sade till mig ute på gården i kväll att hon tyckte det var kallt.
Klockan kan väl ha varit runt nio någonting och det var kanske 20 grader fortfarande. Men vi vänjer oss nog snabbt och nu verkar det vara slut på de tropiska nätterna här i Malmö, kanske för resten av sommaren.
Den gångna lördagskvällen var jag i alla fall hembjuden till BV på överdådigt och mycket trevlig grillparty under det stora trädet på hans gård.
Det var nog tur vi hade trädet, för när vi började gassade solen fortfarande kraftigt. När vi sedan avslutade efter midnatt så valde vi att ta en sista öl inomhus eftersom det faktiskt blev rätt svalt (synbart mörkare blir det också nu om nätterna).
Grillandet är tveklöst en sommarklassiker, men nu dras snaran åt om grillarna på grund av den ihållande torkan här nere i söder.
Och visst ja.
På fredag är det två månader till höstdagjämningen.

Bara så ni vet.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

ormbunke sa...

Ja nu har vi ju fått känna på tropiska nätter att kunna sitta ute om kvällarna. Men prata om höst nu. Så pessimistisk får du inte va. Ha de gott i värmen. Anita

Jah Hollis sa...

Det handlar inte om pessimism, utan snarare är det ett konstaterande att det känns som om tiden börjat gå allt snabbare. Det har nog med åldern att göra.

Bengavoice sa...

Nej, om det är pessimism att förutspå hösten, vad är då optimism?
Angående grillfesten, det lustiga är att vi valde platsen under det väldiga trädet för att skydda oss mot de aviserade åskskurarna. Men det bidrog i stället med en välgörande skugga.
Prognoserna om det annalkande busvädret - som hittade ända fram till löpsedlarna - var vad jag kallar pessimism.

Jah Hollis sa...

Prognoserna om åska och regn visade sig ju för Malmös del vara väldigt pessimistiska (fast odlare och folk med stora gräsmattor håller kanske inte med). Sedan är ju frågan om bästa stället att skydda sig mot blixt och dunder är under ett stort träd. Nja.

Eva Nygren sa...

Hej Jah, grillfest låter fint! Fördelen med en sommar som denna är bland annat att man blir mätt på värmen.

Jah Hollis sa...

Ja, nu är vi uppe och känner på 30-strecket här i södra Skåne igen. En viss mättnad inställer sig, i alla fall en längtan efter något som bryter av lite mot det ständiga gassandet. Och det kommer nog snart.

//SoP sa...

Åh tack :-) Det finns hopp !