Twingly statistik

tisdag 13 juli 2010

Undrar om Littorin anmält sig till AF?

Det gick raskt för Sven Otto Littorin att försvinna från sitt jobb och, verkar det som i alla fall, från Moderaterna när han väl bestämt sig för att säga upp sig.
Hade han nu varit en vanlig knegare, eller i alla fall haft något mer alldagligt jobb än det som minister i den svenska regeringen, hade det nog varit läge att anmäla sig på Arbetsförmedlingen nu.
Han kan ju å andra sidan, oavsett orsaken till att han har sagt upp sig verkar det som, ansöka om att utlösa en fallskärm som ger honom en rätt bra hacka.
Även om han nu har dyra vanor eller ej så borde han klara sig ett tag på de pengarna. Men sedan gäller ju de nya tuffare reglerna för arbetssökande, regler som han själv varit med och drivit igenom.
Fast i ärlighetens namn har jag svårt att tänka mig att en ex-minister ska behöva släpa sig till Arbetsförmedlingen för att få ut a-kassa eller några andra skärvor att leva på. Det är väl ändå trots allt fortfarande skillnad på folk och folk även i arbetslinjens tider?
Nu är frågan bara hur det ska sluta för teflonminister Reinfeldt.
Ska han klara sig ur detta med sitt politiska liv i behåll?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är egentligen först NU som man börjar vakna upp kring vilken typ av statsminister vi egentligen HAR. Tidigare tyckte jag statsministern var bra, men nu känns det bara som att han är en cynisk skådespelare, och isåfall kan han ju spela vilken roll som helst, hur som helst, oavsett vem som drabbas. Usch! Bort!

SOL var hårdast mot alösa. Som om han hade ett förakt mot dem. Överhuvudtaget så är det roliga över för M nu. Nu tänker man ju tillbaka på generellt hur mycket de har triggat igång en till att tänka mobbande tankar istället för omtänksamma tankar. Vill man verkligen ha den typen av människor som toppolitiker? Vill man verkligen att nån skall representera en, och utifrån det föra en till konflikt istället för ömsesidig förhandling/lösning?

Rebecka sa...

Aftonbön:

Gode Gud! Gör mig till en oduglig politiker, så att jag kan avgå i förtid och få ett saftigt avgångsvederlag.