Twingly statistik

onsdag 7 juli 2010

Exakt vem har förföljt Sven Otto Littorin?

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin har lämnat sitt jobb mitt under en pågående valkampanj och nu tycker alla hans sympatisörer så synd om honom.
Den viktigaste anledningen till att han avgår tycks nämligen vara att "media", denna fruktansvärda hydra, ska ha förföljt Littorin och hans barn och ställt frågor om hans privatliv.
Partivänner skyndar givetvis till hans försvar och kräver att "media" ska rullas i tjära och fjädrar för att Totto (som tydligen partivännerna kallar Littorin) tvingas lämna jobbet.
Ja, kan man inte skylla på något annat när saker och ting går snett, kan man ju alltid skylla på "media", detta obestämbara onda.
Tydligen handlar det om att enstaka journalister av en journalistkår på kanske 15 000–20 000 personer ska ha varit närgångna (för ganska länge sedan).
Det borde vara ganska enkelt att peka ut vilka det handlar om och vilka media de jobbar för, istället för att dra till med det ständiga "media" och dra en hel yrkeskår över en kam.
Jag menar, vem skulle kunna komma undan med att säga att "alla politiker" är idioter bara för att några råkar vara det?
Någon hyfs och sans får det väl ändå vara i den här debatten, eller är det media av nordkoreanskt snitt vi vill ha? Som säger bara vad regeringen vill höra?
Det kan väl ändå inte vara så att Moderaterna nu ska dra hem billiga poäng på detta och att det egentligen ligger något annat bakom?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Stefan Olsson sa...

Journalisterna ringde till Littorins barn. Indignationen är befogad.

Hemlige sa...

Ja visst borde det vara enkelt att kolla, och svaret är helt enkelt att det inte har skrivits speciellt mycket om Littorins privatliv. Och det som har skrivits skrevs för över 6 månader sedan. Att sedan Littorin är rädd för vad media skulle komma att skriva om hans andra affärer är ju en annan sak, han anklagar media för vad media ännu inte har skrivit!

Jah Hollis sa...

SO: Har du egentligen läst vad jag skrivit? Jag frågar just exakt vilka det är som skulle ha ringt hans barn (vilket väl i och för sig inte är förbjudet, men en tveksam arbetsmetod) så att vi slipper höra gnäll om att det skulle ha varit "media" (hela Sveriges journalistkår?) som "förföljt" honom personligen.

Anonym sa...

här finns intressant läsning runt littorin.

http://www.totalskandal.se/sida20.html

Anonym sa...

Om du är mot sexköp, varför tar du emot pengar från din man? Sexköp är sexköp också i äktenskap. Du vet det innerst inne.
(naturligtvis betalar din man sin del av barnens kostnader)

Anonym sa...

Jag tycker personligen inte att han verkade vara särskilt omtänksam. Speciellt inte om svaga arbetslösa. Men han mobbade också Sahlin i onödan för en riktigt löjlig grej. (Vem hade kunnat ana att en ynka toblerone skulle tvinga bort en politiker? Speciellt när en toblerone, i pris utspritt på hennes lön under hela hennes politiska liv är så struntmässigt att det inte ens spelar nån roll om hon hade planer på att betala tillbaka eller inte..)

Littorins exfru verkar dock vara en riktig h*xa! Rent praktiskt är det ju inte konstigt att han både rymde till en "betalflicka" (alt annan otrohet, t ex på krogen), och att han sen rymde till en flickvän som var typ 20 år yngre än han själv. Att skaffa en 20-åring (kvinna), eller 24-åring, brukar ju vara ett tryggt sätt att välja bort risken för ännu en tyrrannisk relation... Synd ingen gör ett videoinlägg med exfrun, hade varit intressant att se hur hård hon är egentligen.
Förresten, det var nån som skrev nåt om att det är konstigt att journalister aldrig skriver om andra journalister, och att nån borde göra en videoblogg där känslokalla/cyniska journalister från kvällstidningarna jagas.. Betyder det att sån sida är på gång, eller ännu inte tillgänglig? Jämför man polis och journalist, så verkar det ju ändå konstigt att just journalister själva syns så sällan i skandalformat.. De är ju offentliga personer, som tjänar feta pengar på den offentliga maktställningen..