Twingly statistik

söndag 25 juli 2010

Så här ser det ut där jag var i dag 25 juliJa, någon Fototriss att jaga bilder till är det inte denna söndag och det är inte utan att det känns lite tomt.
Så när jag var ute vid middagstid i dag för att uträtta några ärenden, tog jag några bilder för att visa hur det ser ut/såg ut där jag befann mig då. Det sista temat före Fototriss sommaruppehåll var ju det temat och jag länkar det nu till den senaste Fototrissen.
Uppifrån och ner:
1. Lundavägen i Malmö, den väg jag tar om jag ska hemifrån mot de centralare delarna av stan (och som jag också tar en bit om jag ska ut på motorvägen och norrut från Malmö). Jag tänkte på denna gamla gata som man kan se den i böcker om gamla Malmö och gjorde den sepiatonad. Lägg märke till fågeln mitt i bilden någonstans. I fonden skymtar Värnhem.
2. Ett av de fulare exemplen på den arkitektur som dessvärre är flitigt förekommande runt det stackars torg som heter Värnhemstorget. Huset innehåller både Svalans gatukök, Gogo Green och Burger King samt, utanför bild, Systembolaget.
3. Det hus som byggdes åt Skånetrafiken där lokalbussar och regionbussar har en knutpunkt och vars ena lilla fönster är med i mitt bidrag till Veckans fönster denna veckan. Huset, som hade biljett- och kortexpedition, blev snabbt värmestuga för fyllerister i det som skulle vara väntsal och kvar där inne nu är bara en kombinerad kiosk (med busskortsförsäljning) och korvmoj.
Ja, det var en del av den verklighet jag konfronterades med i dag.
Inlägget är länkat till Fototriss där det finns fler bilder att titta på.
Detta är mitt inlägg nummer 1999 sedan jag startade min blogg, nästa blir det 2000:e.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Bengavoice sa...

Läcker bild på Lundavägen.
Jag gillar röda längan på Värnhemstorget, frånsett att Skånetrafiken has left the building och att mojens korv är mer moj än korv.

Jah Hollis sa...

Tackar. Jag har aldrig funnit anledning att testa mojens korv. Däremot har jag fyllt på mitt busskort, och trängts med fyllerister, både i den gamla, nu övergivna, biljettexpeditionen och i kiosken/mojen.

Pumita sa...

Det är väl det här som kallas diskbänksrealism fast utomhus. Förstår ändå inte riktigt varför fönstren ska vara så små men det kanske är typiskt mig att haka upp sig på sånt.

Pumita sa...

Skulle också skrivit att jag gillar det första fotot, färgerna är superfina.

Jah Hollis sa...

Jag tror det är mer en form av ljusinsläpp än riktiga fönster. Om jag inte har helt fel så är det bara en våning i huset och högt i tak. Men jag får väl ge mig dit och reka lite. :-)

Ylva sa...

Riktigt roligt att se dessa bilder, de påminner om vykort från 50-60-talen från småstäder, som ville visa upp sina moderna centrum. Ser fram emot inlägg nr 2000!