Twingly statistik

söndag 27 maj 2007

Man borde kanske gå på fotboll...

Om ett par timmar är det allsvensk fotboll på Malmö stadion, MFF tar emot Gefle. Själv är jag i valet och kvalet om jag ska ta mig dit. Det är första gången i år som jag har chansen att se en hemmamatch.
Jag vet att man ska ställa upp och gå på matcherna i vått och torrt om man verkligen känner för sitt lag. För ett par säsonger sedan gick jag på alla matcher jag kunde och vi var ett litet gäng som alltid träffades där i olika konstellationer.
Nu känns det faktiskt inte så lockande längre, MFF är ett svårt skadedrabbat gäng som spelar osäkert och gör väldigt ojämna insatser.
Än så länge har man väl bara lyckats riktigt bra på hemmaplan en gång, mot AIK. Och då befann jag mig paradoxalt nog i Stockholm.
Bottennappen har varit bortamatchen mot Trelleborg och cupförlusten mot Landskrona. Mot Gefle känns det som om det kan gå hur som helst, tidigare erfarenheter kan ju ge obehagsrysningar.
Jag vet inte om jag vill betala för att utsätta mig för några risker just nu.
Fast det finns ju risken att bli kallad svikare.

Jah Hollis

5 kommentarer:

Ankan sa...

Medgångssupporter?

Jah Hollis sa...

Ja, jag känner mig som en sådan (fast jag kollade MFF även när dom var nere i ettan).
Men när jag läser om matchen känns det som om jag skulle blivit lurad om jag gått och sett den. Det blev 1-1 och Gefle hade tydligen ett skott på mål.
Man måste ju ha valuta för pengarna också.

Bengavoice sa...

Jag tycker inte du är att betrakta som medgångssupporter. Man kan vara supporter och stödja sitt lag utan att gå på matcherna. I alla fall försöker jag övertala mig själv om det, eftersom jag efter att ha betalat 110 spänn för att se denna tragiska tillställning, som inte är värd att kallas underhållning, själv är mycket tveksam om jag vill betala för att usätta mig för detta i framtiden.
Mitt fotbollshjärta tillhör ändå tveklöst Malmö FF. Jag vet inte hur man ska tolka att detta lag, som förutom en bra insats (AIK) och en godkänd (Elfsborg) spelat skamligt dåligt, ligger tvåa i allsvenskan och faktiskt avancerade i tabellen genom misärmatchen mot Gefle.

Bengavoice sa...

Gefle hade ett skott på mål. Det kanske är sant. De två träffarna i ribbans underkant räknas väl inte som skott på mål.
Det bär mig emot att skriva, men om någon var närmare segern var det Gefle.

Jah Hollis sa...

Se där, stöd från en auktoritet på området. Nu kan jag sova lugnt i natt fastän jag aldrig gick och såg eländet. Det blir förhoppningsvis tillfälle till att se flera, och möjligen roligare, matcher.