Twingly statistik

lördag 26 maj 2007

Pingsten känns inte längre så speciell

Sedan ett par år tillbaka finns inte längre annandag pingst som vi känt till den tidigare. Den förvandlandes från allmän helgdag till en vanlig vardag (samtidigt som nationaldagen den 6 juni blev helgdag).
Förvisso försökte man från kyrkas håll att få tillbaka annandag pingst som arbetsfri helgdag, men nu har man nog givit upp de försöken.
Numera är det väl bara den som är kyrkligt lagd som alls tänker på att annandag pingst ännu finns, om även som en vanlig vardag.
För egen del har jag knappt tänkt på att det är pingst överhuvud taget, det känns ju numera som en helt vanlig helg utan några specialla kännetecken.
Och här i Södern verkar denna pingstafton inte bli någon höjdare för den som kanske tänkt sig en lite somrig helg med tillfälle att sitta ute och umgås lite.
Regnet vräker ner denna lördagskväll och jag känner i alla fall definitivt inte någon lust att ge mig ut och bli genomsur.

Jah Hollis

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Instämmer helt, pingsten har tappat en hel del av helgkänslan när annandagen försvanns som helgdag. Nu är den som en vanlig lördag/söndag.
/Ingrid

Jah Hollis sa...

Vi har ju alltid påsken och julen (och trettonhelgen) kvar.

Ankan sa...

Bara det att gemene man inte bryr sig i anledningen till dessa helger. Eller knappt vet vad vi firar. Själva syftet med helgerna har försvunnit.

Jah Hollis sa...

Nej, det är nog så. Men man fick ännu mindre anledning att fundera över det när det bara blev en vanlig helg.