Twingly statistik

tisdag 21 juli 2009

Mörka moln över Malmös nya stadion

Det känns som år och dag sedan jag var och såg Malmö FF spela allsvensk fotboll live. Och jag har inte varit och sett dem sedan de började spela sina matcher på Malmös nya stadion (Va, är inte Skoog och Ijeh med längre? ;-).
Så nu när jag, semesterledig, hade tillfälle fick jag med mig alltid fotbollsintresserade BV för att se måndagens match mot Halmstad.
Symptomatiskt nog började det åska och regna när vi cyklade till stadion och vi var rätt blöta när vi väl kunde sätta oss på våra platser. Regnandet och åskandet fortsatte till och från under matchen och stundtals var vädret ett större skådespel än det som hände på planen.
Kort sagt fick MFF inte till det, trots ett synbart överläge i stort sett hela tiden. Trots regnet var det måltorka och trots klara målchanser, skott i stolpen och en situation som nog skulle gett hemmalaget straff ville det sig inte.
Det som borde varit, och behövt vara, en solklar MFF-seger slutade i sura 0-0.
BV (som är betydligt mer fotbollskunnig än undertecknad) fick bränsle till sin teori om att MFF behöver en mental tränare för att komma över sin osäkerhet.
Jag säger inte emot, men skulle vilja påstå att det också finns en hel del ren och skär orutin i det unga laget (Jeffrey Aubynn kändes som en frisk fläkt när han byttes in och hade närmast till att avgöra med sitt skott i stolpen).
Kanske är det ändå en tröst att det finns de som borde ha ännu mer att tänka över.
Visst kan "gamle" Allbäck än.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Bengavoice sa...

Kunnig och kunnig... Snarare troende. Du gav mig i alla fall anledning att leta upp den här gamla åsikten. Nu funderar jag på om det verkligen kom någon hjärntränare eller om det blev alltför utmanande.

Jah Hollis sa...

Psykologen kanske fick ett bättre bud från någon annan klubb. Känt MFF-problem det med.

Veronica sa...

Ja, vädrets makter! Gillar det inte men jag gillar det på samma gång hur nu der går ihop, tycker på något sätt att det är vackert ( om det håller sig på avstånd =)

Alla smutsiga detaljer sa...

Utan att kolla länken har jag en känsla av att den leder till ett djupare mörker än det över Malmö...

Jah Hollis sa...

ASD: Yep... Kan tänka mig att det var en tung väg att vandra hem från Söderstadion.

Alla smutsiga detaljer sa...

Du får väl läsa dagens bloggpost:-/

Photos by Storm sa...

Jag har förstått att arenan är fin. Läste i Barometern att KFF var avundsjuka. Kommer vi någonsin att få en här? Jag har också sett att det inte går så bra för Mff just nu. Kff har flyt men snart försvinner nog Rasmus. På tal om Varvsholmen, min bror bor till höger i de husen som byggdes först. Ha det/Lis

Jah Hollis sa...

Lis: Jovisst är arenan fin på många sätt (fast försäljningen i kioskerna går vansinnigt långsamt) men MFF:s spel har inte hängt med i förnyelsen. Kalmar skulle definitivt behöva något nytt i stället för gamla Fredriksskans.