Twingly statistik

tisdag 28 juli 2009

Märkliga förbudsskyltar: Del femtielva

Sverige är ett förbudsland, det har vi fått lära oss, inte minst av våra bröder och systrar i Danmark som ju bor i ett land där man kan köpa öl, vin och sprit i livsmedelsbutiker.
Och det är väl höjden av frihet, eller?
Det må vara hur det vill med den saken, men då och då stöter man här i Malmö på en och annan förbudsskylt som kan få en att fundera.
Som denna "Cykelparkering förbjuden"-skylt som jag fick syn på häromdagen utanför ett bankkontor nära Värnhemstorget. Jag kan med en gång säga att det är min cykel vars pakethållare ni ser till vänster, så min inställning till detta "förbud" är väl rätt klar.
Men vem har satt upp skylten och varför?
Det kan man undra.
Är det banken, eller husägaren (om det nu är någon annan än banken)?
Då undrar man om de inte vill ha cykelburna kunder, eller att man ska kunna ställa ifrån sig cykeln en stund medan man tar ut pengar i bankomaten som ligger några meter därifrån.
Om jag inte fått allt om bakfoten är det väl dessutom kommunen som äger själva trottoaren (just denna ligger för övrigt på en liten bakgata). Och jag tillåter mig att tvivla på att Malmö kommun skulle sätta upp en sådan skylt.
Jag bara undrar hur den som satt upp skylten har resonerat: Ska cyklar ställas på gatan och ta parkeringsplats från bilisterna eller ska man leta upp närmsta cykelställ några hundra meter bort innan man använder bankomaten?
Och vem är det som ska se till att detta "förbud" efterlevs?
Frågor, frågor!
Någon som har ett vettigt svar att komma med?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Jag undrar hur det är med rätten att sätta upp sådana skyltar? Ja, du är ju också inne på det spåret. Skylten ser väldigt officiell ut men det behöver den ju inte vara för det! På vissa ställen kan man acceptera den sortens påbud om cyklar gör att fotgängaren tvingas ut i en kraftigt trafikerad gata. Annars inte.

Andreas"Kryckan"Hansson sa...

Vilken bild pratar du om...

andreas"kryckan"hansson sa...

Vilken koll du har :), Den är hämtad ifråb Aftonbladet och jag är inte den enda som plockar bilder ifrån olika media sidor.. Men tack för omtanken :)