Twingly statistik

söndag 19 juli 2009

2 X Kenny Håkansson på åtta dagar


Enligt alla väderrapporter skulle det ha regnat i Malmö i kväll, den 18 juli, när Dag Vag skulle spela på S:t Gertrud. Själv var jag därmed rätt tveksam till att ge mig av till konserten.
Det kändes mer som om det skulle vara en hemmakväll i timmerkojan på gång. Men så hörde jag att goda vänner skulle dit och eftersom det såg ut som om de dåliga väderprofetiorna skulle komma på skam tog jag bajken till S:t Gertrud och köpte mig en biljett.
Och det blev en fin kväll i goda vänners lag. Jag fick se Kenny Håkansson och hans Malmberg-gitarr i aktion för andra gången på åtta dagar.
I sällskap med Stig Vig och dom andra i Dag Vag heter han Beno Zeno men är som alltid suverän på att skapa musik.
Dag Vag är väl till viss del nostalgi, men när de väl klarat av en lite trevande startsträcka visar det sig att mycket av deras musik håller än i dag.
Tjockhult och Snorbloos och flera av de gamla dängorna från förr fungerade suveränt och när de ger sig in på den tyngre varianten av reggae (inklusive lite dub) låter det mycket, mycket bra.
Bäst var nog Ronny du e rå, den svenska översättningen av The Slickers Johnny Too Bad, där faktiskt Kenny Håkansson sjöng.
Och han kan sjunga också, karl´n.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Bengavoice sa...

Jag tycker som du. Vilket nu också är presenterat för världen.
Och som vanligt lyfter jag hatten i vördnad för din snabbhet och din flit.

Jah Hollis sa...

Tack. Ja, du har ju dessutom en hatt att lyfta på. Det har förvisso jag med, men den (de) tillhör den stora mängd saker som numera bara fungerar som dammsamlare här hemma.

Alla smutsiga detaljer sa...

Man tackar för res..recens...äsch, att du berättade om konserten. Nu ska jag fundera på om jag faktiskt ska ta mig iväg och se Dag Vag i augusti.

Jah Hollis sa...

ASD: Klart du ska gå och kolla Dag Vag, om du inte har något viktigare för dig just den kvällen. Lajvmusik har för det mesta en uppiggande effekt.