Twingly statistik

onsdag 1 juli 2009

Vad f-n svamlar Reinfeldt om?

I dag tar Sverige över ordförandeskapet för EU för det kommande halvåret. Det sker naturligtvis inte i tysthet.
Hela EU-kommissionen fanns på plats i Stockholm på onsdagen och togs emot av vår statsminister, Fredrik Reinfeldt.
Reinfeldt själv får samma dag en slags programförklaring inför ordförandehalvåret publicerad i Moderaternas husorgan Svenska Dagbladet.
Där skriver han att "Nu är det dags att svara upp".
Svara upp? Vad är det för sätt att uttrycka sig?
Jo, längre ner i hans inlägg står det att det nu är "dags att svara upp mot alla de frågor som Europa – och världen – står inför". Jaha!?
Jag har inget större förtroende för Reinfeldt och det blir väl inte större av att han tycks ha en debattinläggsskrivare som inte kan uttrycka sig på begriplig svenska.
Svara upp?!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är svårbegripligt vilket bl a framgår av den här doktorsavhandligen
http://tinyurl.com/nd65s3

Mikael K sa...

Kanske är det något anglosaxiskt.
Jag kom t ex att tänka på att David Byrne (med eller utan Talking Heads) sjöng Speak up (I can´t hear you).

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Hej! Jag skrev några rader hos mig som svar på din kommentar angående urvalet i Fototrisstävlingen och jag kopierar in det här också:

Det här med bilder är alltid svårt och hur man uppfattar en bild och vad man tycker är bra eller dåligt är ofta väldigt individuellt. Om alla deltagare skulle få välja ut sina egna tio favoriter kan jag nästan garantera att listorna skulle se helt olika ut, även om några trissbidrag säkert skulle återkomma hos flera.

Men nu är det jag som valt och dessa tio finalister är mina egna personliga favoriter och jag har enbart utgått ifrån vad JAG tycker om och det jag tilltalas av i en bildserie - som "mamma" till Fototriss tar jag mig den friheten :). Och min ambition är heller inte något annat än just detta. Att låta alla bidrag vara röstningsbara för att ge alla en möjlighet att tycka till, är inget som jag i nuläget kan administrera, och jag tror inte heller att folk skulle orka titta igenom över 100 bidrag och sedan rösta. Därför gör jag först urvalet, men sen lämnar jag över bestämmandet till er och jag är säker på att ni gör ett bra röstningsjobb då.