Twingly statistik

måndag 13 december 2010

Tredje bästa quizlaget Malmö!

Uppgift 1. Vik en origamisvan efter en förebild. MO i vårt lag gjorde det snabbt och säkert. Ingen kan säga vilket som är originalet och vilket som är kopian.

Sheer poetry! Quizmasters/Quizmistress (Bryan, Tim and Meghan) "wrecking" their brains over the Quiz final teams haikus about quizing at The Pickwick (note Caltex & The Oxymorons work of Art, down to the right).

Hmmm, kom verkligen London Calling ut 1979? Nejdå, inget fuskande med Iphone här inte, bara en BV-koll när allt är avgjort.

Så var den avgjord då, quizfinalen 2010 på The Pickwick Pub i Malmö.
För att travestera Torsson kan vi säga att vi, Caltex & The Oxymorons, är det tredje bästa quizlaget i Malmö just nu.
För efter magplasket i förra årets final kom vi tillbaka starkt.
Före oss i den stenhårda konkurrensen på söndagskvällen hade vi, när den flera timmar långa fighten var över, bara de regerande pubmästarna The Spitfire Psychopaths plus General No Legs, som nu återkom som pubmästare efter att ha detroniserats förra året.
Kort sagt så var det de enda nu tävlande lagen som genom tiderna varit Quiz Champions på Pickwick som kom etta, tvåa och trea. Och sedan kom resten, vilket inte alls är några enkla lag att konkurrera med.
När det gällde de sköna konsterna poesi (att skriva en haiku om att quiza på Pickwick), konst (att göra tre egna varianter på tre kända konstriktningar) och origami (att från scratch vika en svan efter en färdig förebild) så var det vi som plockade hem alla de bonuspoäng som fanns att plocka hem.
Att vi sedan missade lite annat i det gigantiska antalet frågor och uppgifter kan vi numera ta med jämnmod.
För övrigt var det en final i toppklass där Bryan, Meghan och Tim haft "Green" som tema och faktiskt återanvänt, på ett eller annat vis, ett antal av de tusentals frågor de serverat oss genom åren.
En kanonfinal som bjöd på det mesta, inte minst spänning och fantastisk lagarbete (det var sju lag med fem deltagare i varje som var med).
För första gången var det också kvinnlig deltagardominans i vårt finallag.
Något för det vinnande laget, enbart manliga deltagare, att tänka på kanske...

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Grattis!

Jah Hollis sa...

Tack! Vi kände oss faktiskt rätt nöjda med vår tredjeplats. Vi var med på banan hela finalen.