Twingly statistik

tisdag 12 mars 2013

Hej då, Macen!


Jag är definitivt mer en samlare än en jägare.
Jag samlar på mig saker (men jagar sällan upp dem, de kommer ändå) och jag har väldigt svårt att göra mig av med dem.
Som en följd av detta är mitt hem, inklusive ett styck källarförråd, rätt överbelastat med saker. Skåp, garderober, bokhyllor och andra hyllor räcker sedan ganska länge inte till.
Men jag har nu börjat inse att jag, trots att jag innerst inne avskyr det, måste börja göra mig av med saker på ett eller annat vis. Jag måste ha plats att röra mig på också.
Jag frågade häromdagen en kille i en butik som säljer begagnade skivor och böcker om han var intresserad av gamla årgångar av brittiska rockmagasin som Q och Mojo som jag har hyllmeter av i källarförrådet.
”Nej”, sade han och tittade nästan lite medlidande på mig, ”det finns ingen marknad för sådana längre. Tyvärr”.
Visst, det finns Blocket och Tradera, men jag lika lite som jag är jägare är jag affärsman. Och inte kan jag bygga ut lägenheten med ett sådant där ”arbetsrum” som vissa har att samla allt möjligt i.
När min gamla Imac gick i stå i somras fick jag till slut inse att det bara var att köpa en ny Mac. Men trots att den befriats från hårddisken kunde jag inte göra mig av med min vackra, vita Mac.
Den skulle kunna sitta som ett konstverk på en vägg hemma.
Men lika lite som jag är jägare eller affärsman så är jag hantverkare och jag hade aldrig fixat det.
Så för en tid sedan åkte Macen ut till återvinningen, där jag satte den i en tom korg så att den slapp trängas med gamla tjock-tv-apparater och dito datorer.
Vad som hänt med den nu vet jag inte och vill inte veta det heller.
Nu ska jag försöka ta mig an de där gamla rockmagasinen, hundratals cd-plattor och böcker och annat som ligger i drivor här.
Det är ett hårt jobb, men jag måste göra det.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Susanne sa...

Tänk, skiljas från en iMac! Det har jag bara gjort en enda gång. Fast då avlöstes den av en ny. Och det blev det för dig också, om jag minns rätt vad jag läst.

Jah Hollis sa...

Jodå, det blev en Macbook plus extra stor skärm när det behövs.

ulla laiho sa...

Jag känner igen de där svårigheterna med att kasta saker. Just nu ser jag fram emot att kasta gammal bokföring för min mans företag, när lagstadgad tid tillåter. Förhoppningsvis den gamla kontorsbokhyllan också, annars är risk att den snart blir full igen med "bra-att-ha-saker".

Vilket vackert kallbadhus du visat - vi har något som påminner om det i Nynäshamn.

BP sa...

Har en känsla av att du är släkt med både maken och min chef...
Att du satte Macen i en tom korg förstår jag - inte kan man blanda en sådan skönhet med kreti och pleti heller;-)

PS. Som du kanske har läst på min blogg så är vårt f d gästrum en soptipp. Tippen består av..., nej det vill du inte veta.
Själv är jag raka motsatsen och slänger allt som inte använts på två år. Undantag böcker. DS

BP sa...

Glömde ju säga - Asgarvade åt att du korrläste din egen kommentar hos mig:-))))

PS. Jag skriver så fort att jag gör hur många stavfel som helst när jag kommenterar, men jag orkar aldrig korrigera dom. DS

llh sa...

Vad är det hos prylar och ting som gör dem så svårslängda? Nåja jag fick handfast hjälp av en källaröversvämning mellan jul och nyår. Inget att be för längre när allt är kontaminerat.

Men någon Mac har jag aldrig ägt, ifråga om den och andra i-prylar är jag kallsinnig och fattar inget.

Tack för "going backfyndet"! Du är en mästare på kul klipp med mervärde :)

Tina sa...

Ja, jisses. Här måste jag också rensa i massor. Ska ju byta ner mig från 90 kvadrat till 37. Jag har ett tufft jobb framför mig. Min man samlade på Modesty Blaste under massor av år och jag drunknar i dessa tidningar. Fint bevarade i mappsamlare. Vad gör jag med det ?? Kanske kan tapetsera väggarna med det :p

XMasKid sa...

Jag sålde dom flesta av mina gamla skivor (LP och CD) och böcker till en snubbe som hade en Andrahands-affär i Oskarshamn innan jag flyttade till USA. Jag vill minnas att han t.o.m. köpte mina 3-4 årgångar av Mojo jag hade då.

Susanne sa...

Förresten, blev det en MacBook med retinaskärm? Eller du höll dig till den gamla modellen?

Funderar faktiskt på något bärbart att bl.a. ta med till Italien, därav min fråga.

Pysselfarmor sa...

Apropå detta med att du ska kasta dina rockmagasin så googlade jag för att undersöka om det finns något rockmuseum. De kan ju kanske vilja ha dina dyrgripar ;-)

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/fredrik-strage-rockmuseum-borde-visa-en-harknut-en-dod-kraka-och-tva-tandstallni

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article10354052.ab

Eva Nygren sa...

Det är ju rätt tragiskt det där med tingens förgänglighet. Jag är en slängare, Mats en sparare. Han sparar årgångar av Populär Historia. Jag förstår inte varför eftersom han ändå inte minns vad som står i dem. Men han ogillar att slänga sådant som är bra. Allt som produceras och sedan slängs. Nåja, det gäller ju också oss. På lite annat sätt.