Twingly statistik

lördag 20 april 2013

Vitsig Wisbybrygd på Öl- och whiskymässan


Öl- och whiskymässan i Malmö pågår även i dag, men själv passade jag på att besöka tillställningen (som väl inte oväntat tilltalar många män i sina bästa åldrar) redan i går.
Helt klart är att man får vara beredd att avsätta en hacka, och vara på sin vakt så det samtidigt inte blir för mycket av det goda. För mycket av det goda bjuder mässan på, både vad gäller öl, whisky och annat som choklad och cigarrer.
Vitsig kan man vara också, i blomstrande mindre bryggerier som på senare år växt fram, inte minst här hemma i Sverige och i vårt grannland Danmark.
Kolla på bilden ovan en av Gotlands bryggeris nyheter som fanns i deras mässbar: Wisby mörk med tillnamnet Det sjunde gomseglet.
Både namn och bild på pumpen är ju inspirerade av Ingmar Bergmans Det sjunde inseglet, vars Gotlandsanknytning ju är att Bergman själv bodde på Fårö.
Vet inte om Bergman gillade öl, men Wisby mörk är helt klart värt att pröva om man får tillfälle.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Della sa...

Ha! Gomseglet. Den var bra. :)

BP sa...

Så Malmö har "snott" denna mssa från Nacka i Stockholm.
Inte mig emot kan jag säga, då jag aldrig dricker whiskey...;-)

Jah Hollis sa...

BP: Nej, Malmö har haft mässan flera gånger och var före stockholmarna i det här fallet. :-)

Åke sa...

Liknande mässa finns det i Sundsvalls varje år också, man får köpa häften med biljetter som bytes mot varor;) Vin & Ostmässan kallas den med det finns många alkoholhaltiga drycker av flertalet slag med på borden ;) Men oj så trevligt det kan vara:) Just Visby väcker minnen, jag har varit där på ett studiebesök på bryggeriet. Just då fick vi smaka chokladöl bland annat, och vi förstod varför det inte skulle gå ut till försäljning. Vad som är så roligt med mässor är att så kunnigt folk precenterar på ett proffsigt sätt, liksom detta reportage är i både bild och text.

KajsaLisa sa...

Det sjunde gomseglet var bra. Själv trissade jag vidare den här veckan på skylttemat och snuddade vid temat på ditt inlägg.