Twingly statistik

torsdag 4 december 2008

Bob Dylan till Percys arena i mars


Min gamle följeslagare här i livet, Bob Dylan, har vid 67 år fyllda tydligen inga planer på att avsluta sin eviga turné runt världen, The Never Ending Tour.
I dag fick tidningarna nyheten att His Bobness med band kommer att besöka Sverige i mars nästa år.
Tre spelningar blir det den här gången, i Stockholm, i Jönköping och i byggmästare Percy Nilssons nyinvigda anläggning Malmö arena.
Man kan anta att han (Percy, inte Bob) på ett tidigt stadium insåg att det behövdes en del evenemang av format för att få jättebygget (som tar in cirka 15 000 personer vid en konsert) att gå runt.
Speciellt med tanke på att Malmös hockeystoltheter, Malmö Redhawks, som har Malmö arena som hemmaplan nu knappast drar några massor med det tämligen mediokra spel man visar upp i hockeyallsvenskan.
Självklart kommer jag att se Bob Dylan när han kommer till min egen hemstad. Han har varit här två gånger tidigare och en av de konserterna var jag på, den andra missade jag på grund av jobb.
Jag tycker Bob Dylan live har, likt fint vin, blivit bättre och bättre med åren sedan jag såg honom första gången 1978. Numera har jag svårt att sätta något slags betyg på hans konserter.
För mig står Bob Dylan ovanför sådant som simpel betygssättning. OK, jag kan också förstå att han inte kan falla alla i smaken och det kanske är ett betyg i sig, ett gott betyg i så fall.
Ja, jag ska inte trassla in mig i några kryptiska resonemang här. Ni som vet, förstår vad jag menar och jag tror vi kommer att ses i Malmö arena den 28 mars om ni är i stan då.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi cs på Malmö Arena den 28 mars!!! Då kommer jag att se till att jag är i stan! kramis

Jah Hollis sa...

Då blir vi i alla fall minst två i
15 000-personersarenan. Men jag misstänker att det kan bli lite hets kring Dylans besök den här gången. Han har ju uppnått den där legendarstatusen då vissa människor bara måste se honom.
Själv skulle jag gärna se honom i en mer intim miljö, som till exempel KB i Malmö där man tar in runt 750 personer.

Eva Nygren sa...

Jag hoppas att vi får tag i biljetter, inte missar tåget (man måste ju vara tillgänglig när biljetterna släpps1).

Träffade en före detta elev nyligen när jag skulle köpa en CD-spelare. Han jobbade i butiken. När jag sa att jag vill provlyssna så sa han: "Tyvärr har vi ingen Dylan. Jag minns att du berättade att du gillar honom. Det var en sak jag aldrig riktigt begrep med dig!". Men han mindes, även om han tyckte jag har konstig smak!

Jah Hollis sa...

Ja, det gäller nog att vara med om man i alla fall ska få bra biljetter. Man vet aldrig när det uppstår någon slags oväntad hysteri kring en artist som "alla" plötsligt måste se. Det har varit så med till exempel Stones på senare år, fastän de låtit ungefär likadant de senaste tio-femton åren.