Twingly statistik

onsdag 31 december 2008

Jah Hollis är i valet och kvalet


Nu är det mindre än ett dygn, mindre än tjugofyra timmar, kvar av året 2008.
När jag ska gå och lägga mig och sova, om cirka en timma, vet jag fortfarande inte hur jag ska fira in det kommande 2009. Att säga att jag är i valet och kvalet är en underdrift i ordets rätta bemärkelse.
Jag är förvisso bjuden på nyårsfest hemma hos en gammal god vän här i Malmö och där kommer det att dyka upp ännu fler gamla goda vänner, och det kommer säkert att bli jättetrevligt.
Men så är det något i mig som tjatar om att jag ska åka upp till Oskarshamn, min födelsestad och hälsa på min gamla morsa och kanske fira nyår i stillsammare sällskap, med någon eller några gamla bekanta.
Jag fick dessutom ett tredje alternativ i kväll och det gör knappast saken enklare.
Det är ju också f-n att jag så ofta ska fastna i detta vankelmod och denna obeslutsamhet.

För övrigt verkar det som om 2009 kommer att börja på samma vis som 2008 slutar. Det är oerhört tragiskt att denna spiral av våld tydligen inte har något slut.
Men hur mycket jag än avskyr Israels bombningar av Gaza har jag svårt att inse att det som nu pågår enbart skulle vara deras fel. Man måste vara rätt enögd för att inte se att Hamas (speciellt dess militära gren) också har en del att stå till svars för.

Det har varit mycket död och elände under 2008 och en av dem som gick bort under året, Bo Diddley, ser ni här ovan. Är ert intresse för döda (rock)musiker av det mer morbida slaget så gå in här och läs vidare.
Det var inte bara Rick Wright i Pink Floyd som lämnade oss. Hans namne, gitarrist i Brutus and The Bullies kastade också in handduken.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

lars hollmer i samla mammas manna gick bort under julhelgen. jag kommer väl ihåg när samla spelade i oskarshamn, och efterspelet på storgatan... ;-)

för övrigt tycker jag att du ska åka till oskarshamn och hälsa på hos gitarristen i the five trains. :-)

Anonym sa...

...men, vad du än väljer att göra, så önskar jag dej ett väldigt gott nytt år!

Anonym sa...

Att ha många fester att välja på är ju visserligen ett lyxproblem, men jag håller med om att det är jobbigt. Jag tycker verkligen inte om de här "viktiga" dagarna... Det är precis som med midsommar. Allt bara MÅSTE bli så fantastiskt bra att glädjen inför något trevligt förvandlas till nervositet och ångest...

Hoppas att det blir bra i alla fall, gott nytt!

Susanne sa...

Som den dansälskare jag är satt jag (nåja, kanske jag hoppade en del på stolen) alldeles fascinerad av den rytmiska kroppen i filmklippet. Spaghettiben och rytm överallt. Så det JAG allra helst skulle vilja göra i kväll är att skaka loss till rytmisk musik. Tyvärr har jag inte så många val utan får snällt hålla mig lugn; den italienska förkylningen har drabbat med kraft.

Att ha så många val som du kan ju inte vara lätt. ;) Vilket val du än gör hoppas jag att du får ett mycket gott slut på det nya året och tillönskar dig ett Gott Nytt Bloggår!

Alla smutsiga detaljer sa...

Gott nytt år, och som sagt vad du än väljer ha det så kul.

Namn: Eva sa...

Hoppas du fattar rätt beslut! Ett GOTT NYTT ÅR önskar jag dig!

//Eva

Jah Hollis sa...

X-mas: Jo, jag tänkte faktiskt lägga in en liten bloggpost om Hollmers oväntade (för mig i alla fall) bortgång, men det har inte blivit av än.

Och tack alla för hälsningarna och Gott nytt till er alla!