Twingly statistik

onsdag 12 augusti 2009

Chans att se ett härligt himlafenomen


I natt lär det vara den bästa chansen att se ett himlafenomen som dyker upp på norra halvklotet den här tiden varje år, men som inte verkar vara bekant i några större kretsar.
Det är dags för perseiderna att genomföra årets ljusshow och under rätt omständigheter kan den bli rätt spektakulär.
Det handlar om ett meteorregn (efter kometen med det härliga namnet Swift-Tuttle) som pågår några nätter och som ska ha sin höjdpunkt natten mellan den 12 och den 13 augusti, alltså natten vi har framför oss.
Jag har själv studerat detta fenomen ordentligt vid ett tillfälle och det överträffade alla mina förväntningar. Någon gång runt midnatt bör det vara igång, och det är bara att hoppas att molnen håller sig borta.
Själv ska jag gå på veckans quiz nu. Det vore ju en fullträff med en vinst där och sedan ett rejält meteorregn när man kommer ut i friska luften igen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Det ska jag berätta för Mats! Han är den ende av oss som är uppe så dags och gillar dessutom att vända blicken uppåt mer än jag. Kul att du bloggar, själv känner jag mig helt förlamad när jag kommer hem efter att ha börjat jobba igår. Första dagen med mitt hatobjekt - kickoffdag ...

Niklas C sa...

Svar: Kolla min kommentar där jag svarade på Sandras kommentar i min blogg så får du mitt svar på din kommentar också...

Mikael K sa...

Spännande!
Dock sov jag gott. Får väl en ny chans nästa år.

Ingrid sa...

Så synd att jag inte läste ditt inlägg igår, men det hade i och för sig inte hjälpt för vi hade mulet och regn inatt.

Tack snälla du för låttipset, den var ju jättebra och jag kunde ju inte låta bli att komplettera mitt inlägg med den.

/Ingrid