Twingly statistik

måndag 17 augusti 2009

Bob Hund fick sätta punkt för semestern

Nu är det obönhörligen finito. Min semester är slut för den här gången och i morgon (måndag den 17 augusti) ska jag ge mig av till jobbet igen.
Skönt, då får man äntligen lite ordning på livet igen. Inte.
Visst, det finns de som inte har något jobb att gå till och det finns de som har slitigare och tristare jobb än vad jag har. Men jag skulle ljuga om jag skulle påstå att jag ser fram emot att börja jobba igen.
Ju äldre jag blir, desto svårare är det att gå tillbaka till det inrutade arbetslivet när man har fått smak på det lediga livet några veckor.
Just nu känns det som om det hade varit härligt att kunna gå ner på ett halvtidsjobb.
Men sådana funderingar ligger inte i tiden med de dagar vi lever i: det är "arbetslinjen" som gäller och därmed ska tydligen alla som har jobb jobba minst heltid i stället för att dela på de jobb som finns. Jä-la borgarflum!
Semestern slutade i alla fall på en höjdpunkt: Bob Hund på Malmöfestivalens stora scen på Stortorget (se suddig bild, tagen på fri hand utan blixt, ovan). En underbar föreställning med ett av Sveriges originellaste band (ja, kanske det originellaste) som man cyklade lätt och lycklig hem ifrån.
Så nu har jag på Malmöfestivalen, på ett par dagar, sett amerikanska nypsykedelikerna Wooden Shjips (lokaltidningarna hade lite problem de den stavningen i rapporteringen inför festivalen) inne på ett knökfullt och stekhett Debaser, nyfolkarna Crooked Still från Boston på Stora scenen i Folkets park, livsglada och medryckande rumänska blåsgubbsen Fanfare Ciocarlia på samma scen (syns inför stor publik här nedan) och så då till slut då Thomas Öberg och hans glada spelemän (Bob Hund alltså).
Och allt detta har då hittills ur egen ficka kostat mig priset av en öl.
Och i veckan som kommer ska jag kolla in...
Visst. Jag ska ju jobba. :-(
Vi hörs väl snart ändå.


Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sex timmars arbetsdag!

Missa inte GOF, då blir jag nästan lika ilsk som när dottern struntade i Olle Ljungström på WOW.

Maria Berg sa...

Det var evigheter sedan jag var på Konsert var det möjlgen på Nya Zealand i milleniumskift, oj är det så länge sedan - måste nog se till att hitta en jag kan gå på.

Jo, nog borde livet var mer än att jobba 24 timmar om dygnet och varför inte dela på jobbet så att alla får jobb, dock är jag lyckligt lottad och kan planera min arbetstid själv änsålänge och måste inte jobba 24 om dygnet.

Kul att höra att du tyckte om mina kommunikations bilder.

MB

Jah Hollis sa...

ASD: Problemet är att jag ska jobba på torsdag kväll när De fyras gäng spelar. Det blir en stor besvikelse om jag inte kan fixa så att jag får ledigt.

MB: En liten konsert då och då piggar alltid upp.

Anonym sa...

Nej, det är inte lätt att fota på Stortorget eftersom man inte orkar trängas längst fram. Jag satsade på att fota storbildsskärmen och la in ett litet collage i min "privatblogg" som du gärna får låna om du vill:

http://hannachrister.wordpress.com/

Eva Nygren sa...

Jaså, det är litta kul på Malmöfestivalen? Jag har inte varit där på flera år, har svårt med alla människor. Men man borde kanske kolla programmet.

Och jobba mindre - YES! Det är gott!

Avsändare margareta sa...

Jag tillhör ju de lyckligt lottade som har valt att jobba halvtid men en del kanske kallar det någonting annat. För mig är det ingen kvinnofälla eftersom jag varken har småbarn eller någonting annat som kan räknas under det.

Däremot lever jag kanske lite fattigare men det är värt det för mig i dag och jag gruvar mig för den dagen jag ska börja söka arbete och säger att jag bara vill ha ett halvtidsjobb, fortfarande.

En trevlig avslutning på semestern verkar du i alla fall ha haft och det går snabbt att komma in i rutinerna igen. Det är andra veckan för mig och nu känns det som att semestern ligger långt borta, men jag är ju ledig snart igen =).

/Margareta G

Bluewhiskey sa...

Ah, ja jag förstår att det är drygt att gå tillbaka till jobbet efter en skön semester, jag minns hur det var. Själv önskar jag inget hellre än att jag kunde jobba, ha en sann plats i samhället och göra rätt för mig.. Men, men så blir det aldrig mer.

Härlig triss också förresten, det var ju den jag tittade in för :p