Twingly statistik

lördag 29 augusti 2009

En dos bra rockmusik piggar alltid upp


I går kväll, fredag, besökte jag den eminenta Malmörockklubben KB för första gången på ett bra tag. Det var semilegendariska gruppen Dinosaur Jr. som spelade och det var utsålt.
Så bra då att Jah Hollis i god tid köpt biljetter som han själv och ett par bekanta från stampuben Pickwick (ja, en av dem är i alla fall stammis där) kunde få glädje av.
För få saker piggar upp som en god dos bra rockmusik gör.
Även om Dinosaur Jr. hade sin första storhetstid under 80-talet och en bit in på 90-talet, och jag faktiskt inte är så väldigt bekant med det de gjorde då, så lät det på något vis rykande färskt.
"Noisy!", som jag hörde en Dublinbo glatt beskriva en konsert med dem en gång just på 90-talet. Gitarr, bas, trummor. En vägg av Marshallförstärkare och ett antal effektpedaler.
Och musiker som spelade som om det gällde livet. Gitarristen J Mascis har passerat 40 med några år och är numera helt vithårig. Men som en i sällskapet sade: Det är grunge som det lät innan man kallade det grunge. Med en dosis punk och Neil Young därtill skulle jag själv vilja tillägga.
Och även om det klagades lite på långa gitarrsolon (inte jag) var vi rätt nöjda när vi gick ut i Malmönatten och drog oss mot Pickwick för andra gången den kvällen.

Jah Hollis

PS. Visst är bilderna lite suddiga, men jag vägrar att ta konsertbilder med blixt. Och det blir mer livekänsla så här, tycker jag. DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Susanne sa...

Håller med, konsertbilder med blixt är inte heller min melodi. Över huvudtaget använder jag mycket sällan blixt. I stället ställer jag om kameran till ett högre ISO-tal och större bländare och tar bruset i stället.

Långa gitarrsolon är mycket njutbara om de är bra framförda, men outhärdliga om de går på i samma stil hela tiden. Gillar variation och lite "lek" i tonerna.

Anonym sa...

Tack för tipset, ska vidarebefordra det till sonen som just kört ner sitt flyttlass till Malmö. Rock avnjutes på KB!