Twingly statistik

torsdag 13 augusti 2009

Fototriss vecka 33: Gissa tematOj! Detta blir ett vilt experiment.
Eftersom jag var bortrest några dagar i helgen och i början på veckan är jag inte redo för att lägga in min Fototriss på temat Gissa temat förrän i dag, när det snart går över till fredag.
Men jag tog några bilder uppe i Småland som passar in på det temat jag tänkt mig. Och så får vi se om det är några som orkar intressera sig för mina bilder, och att gissa vad temat är, nu när det snart är dags för nästa tema.
Och frågan är väl om jag orkar kolla igenom de drygt 120 bidrag som lagts in före mitt. De finns hur som helst här.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

26 kommentarer:

Susanne sa...

Historiska byggnader?

Varken telefonkiosker eller kiosker är på väg ut, men jag tvekar lite inför stationsbyggnaden. Den är inte lika ute - ännu.

Ingrid sa...

Inte är väl ditt mål att kolla alla 120 bidrag??? Så energiskt är inte jag. 10-15 stycken får räcka för min del och så försöker jag att variera mig och titta på olika bloggar varje gång, plus återbesök hos de som kommenterar hos mig förstås.

Beträffande din triss så skulle jag kunna tänka mig Nedläggning eller Avveckling, ämnen som känns ganska aktuellt för mig just nu.

lilalili sa...

Jag tänker omedelbart på 'Ur Funktion' när jag ser din triss! Jag hade tänkt mig temat 'Starka kvinnor' på min fototriss. Som någon skrev kan man ju fråga sig vad starka kvinnor är. Men jag tycker de tre stått kvar trots att det blåst friskt kring dem - och det tycker jag är starkt! Ha en skön helg Hollis! Kramis

Jah Hollis sa...

S: Du brukar ju uppskatta förfallet i miljöer du (och andra) fotar. Och det var det som slog mig när jag åkte förbi (i bil) järnvägsstationen i Oskarshamn. Den är stängd för passagerartrafik sedan flera år och även om byggnaden är i fint skick börjar allt förfalla runt den.
Ogräset frodas på spårområdet, telefonkiosken var sönderslagen och utan telefon. Kiosken (som en gång var en Pressbyråkiosk innan den blev snabbmatsställe) har lämnats vind för våg och vandaliserats och klottrats ner.

Så både Ingrids och Lilalills teman fungerar. L:s är till och med exakt det jag tänkte på.

Baronessan sa...

Jag tycker att det skriker ÖVERGIVEN.

Mats sa...

Jag ser ett genomgående kompositionsmönster - diagonaler!

Jah Hollis sa...

B: Det är också en tolkning jag kan ställa upp på. Fast det förekommer visst någon form av verksamhet inne i stationshuset (även om vänthallen till exempel har varit igenbommad länge).

M: Sant. Jag är väldigt förtjust i diagonaler när jag fotar nu.

Ulrica sa...

Övergivet och hopplöst ute men ändå i var mans minne.

Susanna sa...

Oj, det var svårt. Det jag ser att alla har gemensamt är att de inte längre används, så jag gissar på oanvändbara...eller kanske övergivna, ja, det blir min slutliga gissning - Övergivna :-)

Famos/Menageriet sa...

Den hade jag aldrig klarat om jag inte sett din förklaring!
Bra bilder och kiosken är min favorit.
Ha det gott!

Marie sa...

Nedlagt eller obrukbart tänkte jag på. Inte så långt ute och cyklade i alla fall. Bra tema!

foto CHIP sa...

Kan det vara "Uppehållsplats" eller kanske bara "Hållplats" :)

Jah Hollis sa...

Det skulle i så fall vara "Nedlagd uppehållsplats". Det är inget på den som är i bruk längre.

AnnA sa...

Jag tror på järnväg.
Trevlig Helg!
hälsn
AnnA

Ninni sa...

Övergivet tänkte jag men det var alltså förfall. Lite sorgligt ser det ut när det slås sönder och växer igen. Men sådär ser det nog ut på många övergivna platser runt om i Sverige.
Ha en skön helg!

Jah Hollis sa...

Övergivet/Ur funktion/Förfall.
Jag tycker alla tre passar utmärkt på min triss. Och jag tycker det är lite skamligt att det får vara så på en ganska central plats i en typisk liten sommarstad.

NatureFootstep sa...

temat verkar ju vara järnvägsbyggnader. :)

Tomas sa...

Du har verkligen lyckats fånga förfallet. Fint och lite sorgset.

Monkan sa...

Bra gissning på min triss, man måste ju inte ha exakt rätt ord tycker jag, bara se vilken likhet jag var ute efter (knappt jag själv har satt ett ord på temat).

Jag brukar faktiskt kolla alla bidragen som kommer in under söndan, utom de som jag vet har popupannonser i sin blogg... Jag kollar for fort fort så det är snabba beslut som fattas, och dissar direkt alla som inte har direktlänk till sitt bidrag (och så gott som alla som kräver att man ska skriva mailadress). Sen händer det att jag går in och kikar på måndan, men där går nog gränsen för sen inträder ju Tisdagstemaperioden :-)

I din triss tycker jag ju att ettan och tvåan helt klart hör ihop, kiosk och trasig, men jag fick inte ihop det med trean, huset ser ju ut att må alldeles förträffligt. Men så såg jag den, telefonkiosken :-) Fast jag fattade ju att det nog inte var en del av det riktiga motivet för du skulle ju knappast välja att ha två telefonkiosker. Nu har jag läst ditt facit så nu förstår jag hur du tänkte.

Unknown sa...

jag gillar dina foton, det får mig att stanna upp och tänka till.

det första som slår mig i din triss är ÖVERGIVEN, alla byggnaderna har blivit övergivna, ingen ser dem (jo du får oss att se dem) men ändå finns de där.

hur är det då med övergivna männsikor? hur ser de ut? och kan vi gör dem synliga?

Nukke sa...

Temat är övergiven :( Vi har också många övergiven Tågstationer i Finland :(

Barbro S sa...

Spännande tema, nog fick jag fundera länge, sen läste jag kommentarerna så jag har inget nytt att bidra med. Jo, först när jag såg telefonkiosken tänkte jag på Stålmannen, men det var det ju inte:).
Jag har också svårt att hinna med då jag bara varit hemma korta stunder de senaste veckorna, och inte hunnit med att svara på alla kommentarer än.

Haydee sa...

Ur funktion var min gissning också. Fina bilder var det!

Trevlig helg passar jag också på att önska dig! :)

Ullis sa...

Det första ord jag kom att tänka på var ÖVERGIVEN...

Bildgatan sa...

Utdöende - övergivet något av dem. jag har inte hunnit kolla på de övriga ännu men ska läsa när jag lagt upp kommentaren. Jag är också sen, men det är jag ofta =)

I alal fall tyckte jag att det var mitt i prick för mina tankar.

/Margareta Bildgatan

Jah Hollis sa...

Tack alla! Inte trodde jag så många skulle kommentera när bilderna kom in så sent.