Twingly statistik

torsdag 6 augusti 2009

Svårt när någon börjar gråta över ölen


Jag var på quiz på stampuben i går och det gick väl sådär. Vi gjorde våra missar, alltförmånga för att ens vara i närheten av vinnarna som hade fyra eller fem (jag har förträngt resultatet) poäng mer än vi hade.
Men den riktigt stora dramatiken kom inte förrän senare under kvällen då alla fått i sig några öl till. Jag hamnade en stund ensam vid ett bord med en bekant som tävlar för ett annat lag.
Rätt som det var började han gråta så tårarna rann ner i ölen och jag fattade då något som bara antytts för mig tidigare: hans förhållande med sambo och barn var på väg att gå i putten och hela hans värld var i gungning.
Jag försökte trösta lite tafatt, men oj vilken ovan och svår situation det var. Tur i allt eländet var att det kom fler personer till vårt bord och efter en stund verkade sorgen lätta lite.
Kärleken, eller bristen på den, eller förlusten av den måste vara källan till några av både de allra bästa och de allra värsta stunderna i livet. Och ibland verkar det vara en tunn linje som skiljer de båda tillstånden åt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Liz1e sa...

en trist historia. världen är bra liten - en annan tröstare där var min make...

Jah Hollis sa...

Oj då! Fick han trösta samma kille?

Lizette sa...

japp - de är bästa polare se'n en evighet...

Bengavoice sa...

Grabben har i alla fall många han kan prata med. Jag vet en till...
Sedan kan man fundera på om en ölstinn pub är den bästa miljön för att hantera en djup personlig kris.

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, sådana där saker är jobbiga och även om puben inte är rät ställe så kanske han försökt fly dit men blev överfallen av sorgen ialla fall. Dock måste jag undra hur Jah Hollis kunde hamna ensam vid ett bord med en annan person..

Jah Hollis sa...

Ja, det är kanske inte semantiskt riktigt att säga att jag var ensam vid bordet när det var en annan där. Men jag var ensam med honom, det var bara vi två vid bordet. Folk försvinner till muggen eller går ut för att röka. Det är en väldig snurr på folk framåt midnatt.
Kanske är det ändå inte alltid fel att ta med krisen till puben. Det kan paradoxalt nog kännas lättare om man har en massa folk runt sig.

Bengavoice sa...

Okej.
1. Det finns två dominerande inslag på puben: sällskap och alkohol. Det ena kan rädda liv i en sån här situation, det andra kan vara förödande. Sen får ni gissa vilket som är vilket.
7. Man kan vara ensam med en annan person. Ingen annan är med den personen. Det gäller inte minst i sådana här situationer, jag lovar. På gott och ont.