Twingly statistik

onsdag 12 januari 2011

Per Morberg – psykopat chic-kocken

Som om det inte fanns nog av fåniga tävlingar och matlagningsprogram ska TV 4 i dag, onsdag, (efter utländsk förebild) dra igång något som heter Sveriges mästerkock (som ska ha ett litet m i mästerkock, inte stort som de illitterata programredaktörerna på TV 4 tror).
Nåväl, i dag såg jag i en av våra kvällsblaskor en annons för detta program där tre kända svenska kockar stod och stirrade in i kameran och försökte se hårda ut.
Ja, man kunde inte missa det övertydliga budskapet: här kommer det att gå hett till och förmodligen sägas en och annan elak sanning.
Det var bara svårt att hålla sig för skratt när man kollade in Per Morbergs tillkämpade ansiktsuttryck. Han ser ut som en lätt vindögd psykopat på rymmen från någon anstalt.
Denne kille, som en gång var en rätt glad och trevlig skådis och matlagare, lanseras nu som någon man ska akta sig för att stöta sig med, i någon slags psykopat chic-stil. Beredd att hugga köttyxan i den som säger emot.
Det är ungefär som när man kollar modeannonser i lite hippare tidningar: modellerna ska se ut som bedagade heroinister med psykiska störningar.
Tröttsamt är bara förnamnet.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

cat sa...

Ja du, det var rätt beskrivning på herr Morberg det.

Alla smutsiga detaljer sa...

Undrar om du sett något av hans malagningsprogram? Han svär och svettas och hugger med yxor och styckar och bankar och rör och det är väldigt yvigt och stort.
Sedan kommer frun och döttrarna och sätter sig till bords och plötsligt är machomannen ett lamm som vill ha beröm och gullegull.
Spännande

Jah Hollis sa...

Jag har lite håglöst sett något av hans matprogram. Nu ser jag ju nästan aldrig på tv, och om jag gör det så är det inte matlagning som står först på agendan.
Det som jag vill åt är väl detta att han lanseras inför denna serie som en elak och lite farlig kille. Det farliga och elaka och otrevliga har mer och mer blivit något slags ideal. Toppen är visst om man kan få någon att gråta i ett tv-program.
Visst kan killar få vara lite tuffa, men när de ska vara elaka och hotfulla är det inte kul längre.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jah, jag fattar men min poäng var att hans tuffhet som man gärna vill spela på och hans ruffiga matlagning/framtoning verklgen verkar vara ett utanpåverk.