Twingly statistik

söndag 30 januari 2011

Nu ska det gå som tåget genom Skåne igen


I morgon (ja, snarast i dag) är det måndag den 31 januari 2011 och för första gången i år är det meningen att alla tåg genom Skåne ska gå enligt den tidtabell som i teorin gäller.
Det har ju varit lite si och så med tidhållningen och framförallt med tågtätheten ett tag nu. Allt började ju en bit in i december då man invigde Citytunneln (med diverse inkörningsproblem) under Malmö samtidigt som vintern slog till med full kraft ovanligt tidigt på säsongen.
Det blev kaos i tågtrafiken och massor av tåg, framförallt pågatåg på kortare sträckor, ställdes in och det blev ett litet helvete att vara tågtrafikant i Skåne.
Men från och med måndag (nu när vintern är sig mer lik med mest barmark och temperaturer runt noll), alltså den måndag som börjar om en stund, ska det vara trafik i full omfattning på alla linjer i Skåne och tågen ska gå enligt tidtabellen, lovar Trafikverket.
Jag tror det när jag får se det, och detta sanningens ögonblick infaller om sådär en tolv timmar när det är dags för mig att åka och jobba igen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

B i r g i t t a sa...

Apropå detta med stavning :) Jag brukar tänka att det verkar som mitt tangentbord har dyslexi ;)
Ibland dyker de mest konstiga formuleringar och stavningar upp. Det går som tåget ....