Twingly statistik

söndag 23 januari 2011

Moderata ministrar spär på politikerföraktet

Två moderata ministrar, utrikesministern Carl "Teflon" Bildt och migrationsministern Tobias Billström, har hamnat i blåsväder för saker de i diplomatiska sammanhang ska ha sagt 2007 om flyktingar från Irak som skulle kunna tänkas söka asyl Sverige.
Det är i dokument som kommer till allmänhetens kännedom via Wikileaks som de båda moderata Piff & Puff-grabbarnas inte särskilt smickrande uttalanden finns.
Billström gjorde sig sedan till åtlöje genom att i en tv-intervju svara samma sak cirka 15-20 gånger på vilken fråga reportern än ställde.
Jag vet inte om han själv insåg att han gjorde sig till åtlöje och dessutom spädde på politikerföraktet rejält genom sitt rent ut sagt löjeväckande framträdande. Bildt har, såvitt jag vet, i vanlig ordning inte sagt någonting.
På något vis känns det som en fara för demokratin att ha två sådana nonchalanta och högdragna figurer i regeringen. Deras förakt för väljarna verkar vara bottenlöst.
Men givetvis försvaras de av fans inom partiet och på de borgerliga tidningarnas ledarsidor.
Den allt mer mörkblå Sydsvenskan, som i stort har monopol på tidningsmarknaden i Sydsverige, tassar så försiktigt som om man gick på glas när man kommenterar saken.
Ledarsidan i Sydsvenskan blir mer och mer en verklig anledning att snart sluta att läsa den tidningen helt och hållet.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

göran johansson sa...

Sverige är sedan länge en demokratur och folk verkar vara nöjda med det.

Maria Berg sa...

ja dessa politiker men de är bättre än inga eller bara en gubbe längst upp som bestämmer ALLT!
Trevligt att få lite samhälls information och lagom nerkortat.

Nej, nu skall jag ut och slås med en biljett automat men måste bara grilla min frukost här inne först.

/MB

Grönt är skönt men den vita fägen kunde allt smällt bort helt nu!

Eva Nygren sa...

Jag tycker Billströms beteende var nästintill parodiskt. Det dyker nog snart upp en verklig parodi på det vi fick se på teve. Och så fattar jag inte riktigt att han inte har mer insikt. Fattar han inte att man helt tappar respekten för en politiker som hela tiden hänvisar till "regeringen" som ett barn som säger att "mina mamma och pappa har sagt att jag inte får prata med främmande personer". Huu och fyy. Och visst spär det på känslan av att politiker inte bryr sig?

Eva Nygren sa...

Det var därför befriande skönt att Nuder idag så tydligt sa nej, om du hörde det.