Twingly statistik

fredag 14 januari 2011

Tema fredag den 14 januari: Ätbart


Lite seg efter att ha jobbat ett par långa dagar har det dröjt lite innan jag lägger in bilden till veckans fredagstema: Ätbart.
Å andra sidan är bilden nytagen, i dag vid middagstid när jag kommit hem från Kristianstad.
Jag hade lite ärenden vid Värnhemstorget och tog några bilder på en snabbmatsbutik (jag tycker inte restaurang är rätt ord för ett sådan ställe, och det tycker jag inte heller om hamburgerhak) som heter China Box. Denna inrättning huserar i de lokaler där tidigare excellenta skivbutiken Jukebox låg.
Så det gick från en box till en annan, kan man väl säga.
Damen i förgrunden råkade bara komma förbi när jag skulle ta bilden och blev visst nyfiken på anrättningarna i disken som nu vintertid inte är öppen utåt.
Jag har provat deras mat och den är ätbar, billig och serveras snabbt. Men någon kulinarisk upplevelse är det definitivt inte.
Fler bilder på temat ätbart finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

sinneskatten sa...

Mat fyller olika behov, ska det mätta omgående så är det ok med ett sånt hål i väggen.
Men den anrättningen jag visar , hör o häpna är huvudrätt i en tre rätters middag? Vi har olika syn på mat kan man konstatera.

Monica o Jacob sa...

Snabbmat är väl sällan någon kulinarisk upplevelse, men många ggr när jobbet inkräktat på rasten är det bra att dom finns.
Har inte blivit kinesiskt dock utan korvmojen:-)
Synd på skivbutiken;-(

Pumita sa...

Sushi är för mig den enda snabbmaten som kan vara en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. De andra brukar mest vara bukfylla. =)

BP sa...

Snabbmat är ju också mat = den är ätbar - absolut. På din bild kan man åtminstone se vad man får i varm, ljummen eller kall form - efter att man har valt;-)
Men jag gillar bilden mycket - den är ju spontan och förtäljer verkligheten precis som den är. Nytagen dessutom!

Pysselfarmor sa...

Ja ibland har snabbmaten också sin plats...fast efteråt undrar jag alltid varför åt jag det där..
;-)

Den mannen har också gjort sin resa - tack för det bra tipset du gav mig! Hur kan du veta att sådant intresserar mig??? Verkar som du är tankeläsare via cyberspace. Jag SKA faktiskt beställa boken så det är inget skoj från mig.

B i r g i t t a sa...

Hon ser riktigt sugen ut den lilla damen :)
Håller med dig om att maten i Budapest är jättegod - allt från langos till köttgrytor samt även sopporna - himla gott :D och på många ställen billigt.

Della sa...

Jag trodde att hon stod och väntade på sin mat men nu ser jag ju att det är stängt utåt. Bra med sådana här ställen när man behöver något snabbt.

Anonym sa...

Fascinerande bild tycker jag. Gillar tanten i förgrunden och att man samtidigt ser personen bakom disken. Och att de lyckats få in hela den där disken där mellan pelarna!

Anette sa...

Ser riktigt exotiskt ut - sånt där har vi inte här i stan:-) /Anette

Anni sa...

då kanske du precis som jag ska sätta ett frågetecken efter ordet ätbart?

Mona sa...

Ibland är det skönt med snabbmat när man inte själv orkar laga. Själv är jag väldigt svag för thaimat.

Sandbergs Fotoblogg sa...

Jordgubbarna i Singapore kommer från Korea och de är supergoda nästan som svenska eftersom de växer i nästan samma klimat som i Sverige.