Twingly statistik

tisdag 11 januari 2011

Vad gör dammsugandet till ett rent nöje?

En gång för många herrans år sedan knackade en dammsugarförsäljare på min dörr och kastade ur sig en inledningsreplik han nog kört ofta: Hej, jag har hört att du har en väldans gammal dammsugare här hemma.
Han blev rätt lång i ansiktet när jag sade "ja" och plockade fram en gammal Volta som jag ärvt hemifrån och som var i det närmaste antik.
"Ja, den var verkligen gammal", var ungefär vad han fick ur sig och han lyckades sedan inte riktigt få igång säljarambitionerna.
Det blev inget köp: jag skulle för övrigt aldrig köpa någon av folk som säljer vid dörren, via telefon eller utanför butikerna i något köpcentrum eller liknande.
Men jag har bytt upp mig på dammsugarfronten sedan dess, och ändå är jag långt ifrån nöjd.
Det är förbannat, rent ut sagt, trist att dammsuga.
Och min dammsugare visslar och tjuter och drar med sig halva inredningen när man drar den över golvet.

Slangen och sladden snor sig som hala ålar om man fastnar och snubblar och det är allmänt träligt att brottas med denna otympliga maskin med dess stinkande dammsugarpåse inuti.
Så nu har jag funderat på att investera i en modernare dammsugare.
Men jag är dåligt insatt i den moderna dammsugartekniken och frågar därför: Är det någon som har ett tips om en apparat som gör dammsugandet till ett rent nöje, eller i alla fall näst intill?
Det är ingen extrem apparat, typ antingen industridammsugare eller en liten bordsdammsugare jag är ute efter.
Jag vi ha en som jag snabbt, tyst och trasselfritt kan svepa över mina två rum och kök med och sedan ställa undan i städskåpet.
Någon som vet?
Hör av er.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Nejdå, jag tar inte illa upp..just nu kan jag räkna mig själv till en av de där tjockisarna med ;-)

Nilla sa...

Jag trivs med denna dammsugaren:
http://www.electrolux.se/Products/St%C3%A4dning/Veckost%C3%A4dning/UltraSilencer/ZUS3962

BP sa...

Känner igen det där och går också i köpartankar. Min IT-bästis på jobbet har köpt en Robomop, som han är helt nöjd med. Den behöver du inte ens dra längre, den dammsuger överallt. Säremot gillar den inte mattor. Clas Ohlson säger den - bland annat

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=147206619

Här hittar du en recension:
http://www.prylportalen.se/nyheter/test-robomop-1.97264.html

Anonym sa...

Jag blev mer eller mindre tvungen att köpa ny damsugare när frugan tog med våran.. Mitt krav var iofs till största del priset, men jag hittade den här: http://www.electrolux.se/Products/St%C3%A4dning/Veckost%C3%A4dning/Ergospace/ZE310
Den är inte supertyst, men gör jobbet, och så räcker den ganska långt också. Som reklamen antyder.. Och jag har inte lyckats trassla in den i något.

Annars verkar den här ju ganska ok
http://www.electrolux.se/Innovation/Reportage/Innovations-artiklar/Innovativa-produkter/The-UltraOne-vacuum-cleaner-already-Best-in-test-in-five-countries/
Lycka till.

Jah Hollis sa...

Tack för tipsen! De ska givetvis kollas upp. Och fler är välkomna.

ulla laiho sa...

En självgående! Har inte jag men man kan önska. Har en Electrolux twinclean cyclonic - den suger mattor väldigt bra. /Vänligen Ulla Laiho