Twingly statistik

söndag 13 juli 2008

Den vita sporten ger polisen sommarjobb


Söndag och snart dags att ge sig iväg och jobba. Det var skönt att få en extra dag ledigt och tänka igenom livet lite nu när en av mina bröder inte längre finns; att få prata med hans familj och med mina närmsta vänner om läget.
Jag har dessutom fått många fina och uppmuntrande kommentarer till min blogg och jag tackar för alla, ingen nämnd, ingen glömd.
Men nu är det dags att återgå till jobbet och vara professionell även om motivationen inte är den bästa. Å andra sidan är det inget höjdarväder här i södern nu, så det finns kanske ingen vädermässig anledning att avundas de semesterlediga.
Jobb i sommartid har även polisens narkotikaspanare när snorungar med gott om pengar dras till vissa ställen som flugor till varm koskit.
Den vita sporten, tennis, som vi svenskar alltid varit så stolta över eftersom vi haft så många duktiga spelare lockar alltid stora grupper av dessa snorungar till Båstad när det är dags för Swedish Open.
Så polisen får sätta in lite extra spanare på övertid (antar jag) för att försöka ta reda på om det är några som piggar upp sin trista tillvaro med lite pulver som matchar färgen på den sport de förmodligen inte hinner uppleva särskilt mycket av i Båstad.
Jag brukar inte moralisera över folk som använder droger, jag ser det rätt mycket (precis som det gäller med alkohol och cigaretter) som vars och ens eget ansvar om de vill använda substanser som kan fungera både som himmel och helvete.
Men ska nu polisen bekämpa narkotika, så undrar jag om det jobbet de gör i Båstad har någon som helst effekt på helhetsbilden.
Av Sydsvenskans reportage verkar det definitivt inte så.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Tänk, Båstad hamnade i min blogg också idag men med en liten annan aproach.

Låten, helt fantastisk! Mina ungars godnattsång för många år sedan men kanske inte med den känslan ska erkännas :-)

Jah Hollis sa...

Kanske lite svårt att försöka mäta sig med Janis Joplin i det fallet. Och jag undrar om barnen somnat om hon sjungit för dom. :-)