Twingly statistik

söndag 6 juli 2008

Soppa på en spik, mer eller mindre unik?

Det verkar råda vad man i nyhetsvärlden kallar sommartorka för tillfället.
Det finns inga givna nyheter för tidningarna att låta sina journalister breda ut sig över och det gäller att koka spiksoppa på det lilla som händer i tillfälligt sommarslöa Sverige (och i resten av världen).
Det här avspeglar sig även i bloggvärlden där man ofta är beroende av tidningarna (de man lite föraktfullt brukar kalla gammelmedia) för att hitta något att skriva blogginlägg om.
På bloggportalen.se och på knuff.se är den mest kommenterade nyheten en opinionsundersökning som inte oväntat visar att unga väljare inte är speciellt intresserade av att rösta på regeringsalliansens partier.
Det hade ju varit bra mycket märkligare om det varit tvärt om, kan man tycka.
Näst mest intresserar sig bloggarna för att Försäkringskassan nu backar om de nya sjukskrivningsreglerna som tycks ha inneburit att inte ens dödligt cancersjuka skulle vara säkra på sjukpenning.
Man skulle där kunna ana ett samband med den mest kommenterade nyheten.
Men det hetaste som hänt tycks vara att det brunnit lite i Biologiska museet i Stockholm. Troligen har någon med pyromanambitioner lite håglöst försökt sätta eld på byggnaden.
Aftonbladet fick det till att museet stod i lågor (vilket är rätt löjligt att påstå när man ser på bilden till artikeln att det inte stämmer), medan DN behandlade det hela lite mer sansat.
Jag kan dock inte låta bli att notera att något språkgeni på Aftonbladet kallar museet "ett av landets mest unika". Ja, även unik (enastående, ensam i sitt slag) håller på att förlora sin betydelse.
DN kontrar med att det i byggnaden finns "omkring 300 uppstoppade, nordiska djurarter". Man får väl hoppas att det inte är hela arter man har fångat in och stoppat upp, utan att det bara är ett, möjligen två, ex av varje art.
Nej, i morgon ska jag avsluta min första semesterperiod för i år med att gå på 50-årskalas.
Vi får se om jag innan dess hinner med att skriva om att Calexico har en ny skiva och en ny Europaturné på gång.
Det, mina vänner, är intressanta nyheter.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Men om vi säger så här då: Visst är du en av de mest unika bloggarna? Nästan en legend? Då skulle du nog ändå bli glad, va? (Tillåter mig inte smileys. Man får lära känna mig och fatta själv när jag skämtar).

Jah Hollis sa...

Det är med viss tveksamhet jag skulle acceptera en sådan utmärkelse. Och vi är väl båda unika som bloggare vill jag hoppas.
En gång kommer vi kanske att omnämnas som legendariska bloggare som håller fast vid denna kommunikationsform på ett nästan utdött språk när alla andra har slutat och skriver på svengelska.
Vem vet.
Nu ska jag snart på 50-årskalas i vackra Höörs kommun.

Alla smutsiga detaljer sa...

Rodnar, skrapar med foten och tackar för länken!

Jah Hollis sa...

ASD: Tjänster och gentjänster skulle man lite simpelt kunna kalla det. Men det handlar om att försöka sprida intressanta tankar vidare.