Twingly statistik

söndag 16 augusti 2009

Fototriss 16 augusti: KommunikationSå var det dags för ännu en fototriss och den här gången är ämnet Kommunikation. Jag hade, naturligtvis, tänkt vara ett föredöme och ge mig ut och leta upp nya motiv. Men trots att Malmöfestivalen är i gång har jag inte orkat ge mig ut för att leta upp de där nya och fina motiven.
Det kan möjligen ha att göra med att semestern obönhörligen är slut i morgon och att det faktiskt dämpar den allmänna entusiasmen något.
I alla fall har ni här, nerifrån och upp:
1. En fräsch och snygg spårvagn från Dublin. Spårvagnarna (Luas på iriska) infördes på nytt i Dublin för cirka fem år sedan och trots att det bara är två linjer är det en lättnad för kommunikationerna inom den hårt trafikerade staden.
2. Kaknästornet i Stockholm som är navet i vår tv-, radio- och satellitkommunikation. Ett bra sätt att ta sig dig är med de kollektiva kommunikationsmedlen, som bussen på bilden.
3. Bruce Springsteen kommunicerar med sin publik under en av sina konserter på Stockholms stadion i början av sommaren. Ingen speciellt intim kommunikation mellan artist och publik, men de som älskar Bruce verkade inte bry sig om att han var som en liten prick därframme på scenen och att det krävs gigantiska videoskärmar för att alla skulle kunna hänga med i det som händer.
Fler tolkningar av detta tema finns på Fototriss sida.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

36 kommentarer:

Photos by Storm sa...

En bra blandning på temat. Förstår din känsla på "sista-semesterdagen" för jag känner detsamma just idag. Ha det bra/Lis

sinneskatten sa...

Jag hade den känslan förra söndagen , och eftersom det hela tiden regna kan åtminstone jag jobba.
Åker ner till dottern om en vecka så då är det sol har jag beställt!

Lissen sa...

Önskar att tåg skulle bli billigare, då skulle jag fara landet runt och se alla fina städer. Malmö är t.ex en stad jag ej varit i.Skulle vilja se turning Torso bla. har hört att ni har en strand inne i staden.

Hoppas det går bra att börja jobba!
Ha det så gott!

Amanda sa...

Du har visat kommunikation på flera sätt. Nästan allt är kommunikation, ett ord som inrymmer en massa saker.
/Amanda

hundenstina sa...

Fina bilder allihopa ...
Håller på Springsteen!!!

Susanna sa...

Vi satt mittemot på Springsteen-konserten i Stockholm, kanske inte samma kväll men scenen känner jag igen. Nej, det var ingen bra konsertkväll, det blev många "vågar" gjorda innan han till slut kom ut, ljudet var kass under första halvan och vi frös som djur. Göteborg året innan var magiskt.

Bra triss. Min favoritbild är spårvagnen i Dublin. Det är en fin bild och så gillar jag utseendet på spårvagnar och tåg. Denna ser ut som en blandning mellan tåg och buss.

Alltid trist när semestern tar slut.

Anonym sa...

Ja jag vet att det inte går med bilderna. Jag ska klura lite i inställningarna och se om det kan funka.
Dina bilder är fina

Rhea sa...

Kul med tema! Kanske nåt man skulle försöka sig på.

Ingrid sa...

Fin triss har du också fått ihop, trots semesterångesten. Det är nog många som känner likadant som du de här dagarna.

Jag gillar alla dina bilder, men den mittersta är nog min favorit idag, där blir det ju flera olika sorters kommunikation.

Tack för din kommentar hos mig.
/Ingrid

christina sa...

Skön blandning på trissen! Bruce kommunicerar ju helt klart emd sin publik, det har ju hållt i många år!! :-)


/christina

Susanna sa...

Vi var där tredje kvällen. Har en riktig Springsteenfan till sambo så att gå därifrån fanns inte som alternativ ;-)

My sa...

Hej! Ibland orkar man inte "leta".. Då är det rätt "gött" att hitta något bland dem gamla bilder!
Men fina bilder!

Hero sa...

Bra tolkning av temat. Jag väljer Springsteen som favorit.
Ha en trevlig vecka

Lasseivomma sa...

Förstår om din entusiasm inte är på topp. Ändå en utmärkt triss, jag gillar Springsteen så han får min röst.

Bildgatan sa...

Du har också fått med en bra kommunikation, den trevligaste Bruce Springsten samtidigt som speciellt många äldre är tacksamma för kaknästornet. Allmänna kommunikationer borde också vara något att glädjas åt men efter min erfarenhet i Linköping så avstår jag från någon större entusiasm - du kan läsa om det äventyret på min andra blogg - http://margaretag.wordpress.com/2009/08/12/ofrivilliga-aventyret-%e2%80%a6/

/Bildgatan

Munin sa...

Spännande kombination av bilder och en bra tolkning av veckans ämne kommunikation. Spårvagnarna såg riktigt trevliga ut i Dublin :)

Anneli sa...

Fin tolkning av temat!

Ja du...jag har lite svårt för att den kommunikationen är lite ointim på så stora konserter. På de jag har i min fototriss är mycket mer intima...och sånt gillar jag själv! Både på och bredvid scenen! :O))

Bo Halén sa...

Verkligt lyckad triss, du håller den höga nivån, som alltid.
:-)

Znogge sa...

Bruce är bara toppen!

Olga T sa...

Konsertbilden är toppen!

Cecilia Artista sa...

En härlig trissbil du visar idag! Olika slags kommunikationer. Men jag gillar nog Bruce Springsteen bäst - tänk så härligt att vara på en av hans konserter!

Dahlarna sa...

Kul variation i ditt tema! Du har verkligen ringat in kommunikation i stort! Hoppas att första dagen tillbaka i verkligheten (=på jobbet) blir bra! :-)

Milla sa...

Snygg tokning...spårvagnen gillar jag ju ;-)) ha en bra vecka!

Mats sa...

Spretigt och bra - svårt ord som kan hamna var som helst.

Nukke sa...

Så fin spårvagn och det där tornet känner jag och 1. bilden är också bra tolkning av kommunikation. Där var säkert mycket fålk och bra musik och atmosfär !

Anonym sa...

Bra tolkning och fina bilder till veckans tema. Spårvagnarna i dubli är finare än vär Gula faran i Norrköping.

marie roxbro sa...

Fina bilder....kaknästornet har jag iaf varit uppe i...angående min p-skylt :-)...ja jag blev lite orolig och tänkte byta camping :-))

Veronica sa...

Vilken upplevelse att fara och se en sådan konsert, en dröm som kanske blir av någongång. Diggar din första bild skarpt!!!
=)

Bluewhiskey sa...

Ja just det ja, från scen handlar det ju väldigt mycket om kommunikation, det ska jag tänka på när jag äntrar amatörscenen nästa gång :)

Erikas foton :) sa...

Hej! tack för din snälla kommentar :)

Härliga bilder, 1an var helt fantastisk :)

princexswe sa...

En klockren triss på dagens tema. Gillar spårvagnen bäst. Det är så charmigt med spårvagnar. Fler och fler städer börjar få det. Även såna som aldrig haft det förut och dom som lagt ner linjer öppnar upp dom igen. Milövänligt tänk. Bara positivt.

Ulrica sa...

Schysst att få med lite dubbel kommunikation i samma bild:) både buss och kaknäs.

Sakta övergår min ledighet till normala gängor här med, men jag har en mjukstart på två veckor. Det känns bra:)

ormbunke sa...

I den andra bilden fick du in två kommunikationer. Bra triss. Anita

Jo sa...

Jag håller ju inte riktigt med o-intim kommunikation på Springsteenkonserten, men det kanske beror på att jag stod så långt fram att han kunde ta en önskelåts-skylt ur näven på mig. Jag tyckte allt att vi kommunicerade bra.. ;)
Jag tycker faktiskt att han är rätt bra på att ta publiken, med tanke på hur många det ändå är som är där och lyssnar. Men jag är ju inte direkt subjektiv i frågan... Jag är ju lätt Springsteengalen och var på alla tre konserterna.
Jag gillar nog dock din andra bild bättre, med två kommunikationer på samma bild!

Anni sa...

Tänk, jag har också en Springsteen-bild med i min fototriss - tycker att hans kontakt med publiken är magisk (så var jag på Madonna på Ullevi och fick en jämförelse också...).

Cumulunimbus sa...

Kommunikation är viktigt och din tolkning visar verkligen att det sker genom många skilda sammanhang. Själv sniklyssnade jag på Bruce från 11 våningen i grannhuset, utifrån de förutsättningarna kändes det som att kommunikationen till publiken var tillfredsställande :) Värre var det med Madonna på Ullevi... den damen har tydligen tappat sin förmåga att kommunicera med publiken på ett inbjudande sätt.