Twingly statistik

onsdag 25 november 2009

Nu gäller det att vinna eller försvinna

Varje onsdag är det Pub Quiz på The Pickwick Pub i Malmö.
Sedan många år håller vi igång en tradition att ställa upp med ett lag varannan onsdag (bland annat för att jag själv jobbar varannan onsdagskväll). Det händer väl att någon ur laget går dit även mellanonsdagen och kanske tävlar tillsammans med någon annan.
Alla år vi har varit med, och det måste väl vara åtminstone tio nu, har vi varit med i finalen i december där de mest framgångsrika lagen under året möts för att göra upp om mästartiteln.
Fyra gånger har vi tagit titeln, men nu verkar det som om det finns risk att vi inte ens tar en plats i finalen. Vi har helt enkelt inte vunnit tillräckligt många gånger i år för att ta en finalplats, än i alla fall.
Så i kväll kommer Caltex & The Oxymorons att ställa upp och jag börjar förstå hur spelare som tvingas sitta på bänken kan känna det när de får sitta bredvid och se sitt lag spela.
Usch så nervöst: nu gäller det nämligen att vinna eller försvinna, och jag måste vara på jobbet utan att kunna bidra med ett endaste litet svar om något obskyrt 60-talsband.
Samtidigt förstår jag att det finns det som har det värre just nu:
• Alla Saabanställda som hoppats att deras jobb skulle räddas. Vilken besvikelse de måste känna och vilken oro för framtiden.
• Socialdemokraterna, vars väljarstöd rasar i en av de senaste opinionsmätningarna. (Där får man väl förvisso se det som hoppfullt att det ser risigt ut för KD och C, men kanske mer skrämmande att folk går på SD:s blå dunster).
• Alla vi som gillar en fläskbit på tallriken, men fått klart för oss att det även handlar om mänskliga varianter av svin i den här branschen.
Men i kväll är jag med mig quizlag, i alla fall i tankarna.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ha mobilen på ikväll.
CK

Alla smutsiga detaljer sa...

Det där var som ett kinderägg. Musik, idrott och politik på en enda gång. Jag håller tummarna.

cat sa...

Du har en utmaning att hämta på min blogg:)

Maria Berg sa...

Ja nu fick jag åter veta lite till.
Undra om den vaccineringen jag tog idag även skyddar mig mot dem människorna som uttäder som svin?

Du missade väl inte att du fick en lite utmärkelse av mig. http://alltkangronska.blogspot.com/2009/11/award-till-nagra-utvalda.html
/MB

Anders sa...

Ja kinderägg eller Koenigsegg. samtidigt så vet vi malmöbor att nedläggningen av SAAB här i stan var något av det bästa som kunde hända oss. Tänk er Malmö utan Bo 01, utan scaniabadet och allt annat kul där ute. Idag jobbar det fler i Västra hamnen än när Kockums fanns. Grattis Trollhättan.

Jah Hollis sa...

Anders: Saabs korta gästspel i Malmö var ju en historia för sig och det är kanske lite svårt att göra jämförelsen med Trollhättan där företaget varit etablerat länge.
Kanske kan det vara lite magstarkt att gratulera folk som blir av med jobb de haft under lång tid och är ekonomiskt beroende av. Speciellt med tanke på att vi har en regering som inte verkar bry sig speciellt mycket om människor som blir arbetslösa. Omställning till nya verksamheter är säkert bra på lång sikt, men det finns risk att många inte klarar det utan insatser från samhället.