Twingly statistik

onsdag 3 mars 2010

A new career in a new town

Nu har jag avverkat två dagar på min nya arbetsplats i Kristianstad.
Samma arbetsuppgifter egentligen, men en flytt som orsakats av en omorganisation inom det stora företag jag numera är en del av.
Arbetet är helt OK och arbetskamraterna likaså, men avståndet!
Resan till och från jobbet innebär runt två och en halv timme i bil, varje dag jag jobbar.
Mina arbetstider gör det omöjligt att använda sig av kollektivtrafiken, så det är inte mycket att be för.
Frågan är hur mycket man ska offra för att kunna ha ett jobb.
Det är en hel del för mig att tänka på nu, den saken är klar.

Den ståtliga byggnaden på bilden ovan är ett hotell i Kristianstad, men det är inte min arbetsplats om nu någon trodde det.
Den lite lätt missvisande rubriken på detta inlägg är tagen från en Bowielåt, men videon på Youtube var lite trist så vill ni höra låten, gå hit.
Nu ska jag i alla fall snart gå och quiza på Pickwick, det nöjet har jag kvar.
Antar att moderaterna i vårt land är glada nu när man kommit på att socialdemokrater utnyttjar ett avdrag moderaterna varit med och infört och, skulle jag tro, själva glatt använder sig av men som sossarna säger sig vara emot.
Skönt, förmodar jag, när någon dabbar sig och leder bort diskussionerna från själva sakfrågan och från ens egna halvskumma valfifflande och annat smått och gott.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Trist med resan, det låter som väl mycket tid. Funderar du på att sluta? Kan du jobba färre men längre dagar? Det blir kanske för tungt.

Pumita sa...

Låter rätt tufft med över två timmar arbetsresor! Fast det är iofs ingen ovanlighet här i Sthlm heller om man har en eller två byten med allmänna kommunikationer.

Visserligen ska man leva som man lär men pigavdraget är ingen så stor valfråga som media försöker få det till... det är däremot nedmonteringen av välfärdssystemet! Blir rätt upprörd över att de lyckas haussa upp den här diskussionen!

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast, jag förstår inte varför det ska vara förbjudet att använda avdraget för att man är emot det. Moderaterna gillar inte maxtaxa på förskola men betalar inte extra. Centerpartisterna vill behovspröva barnbidraget men jag tror ingen säger nej tack - och så vidare...

Ingrid sa...

Det låter jättejobbigt med så lång resväg. På Gotland är vi ju bortskämda med att det inte är så stora avstånd, så att sitta i bil 2,5 tim varje dag låter inte alls bra!

Tack för dina kommentarer hos mig, det är kul med lite diskussion i ämnet och som sagt, vi har alla olika sätt att se på RUT, som jag definitivt inte vill nedgradera till piga. Den som varit piga själv inser nog att några pigor är inte de som jobbar inom den här tjänstesektorn.

/Ingrid

Unknown sa...

Schyssst bild. Det liknar New York, fast stan är byggd i ett träsk.

Jah Hollis sa...

Ola: Tackar. Jo, huset ser ut att höra hemma i något betydligt mer storstadsaktigt än i denna träskstad.

Vad beträffande tid och resande så är det ju baksidan med det nya jobbet (som egentligen är mitt gamla jobb flyttat hit). Tiden får utvisa om det är värt det. Några andra alternativ finns inte för tillfället än att sluta helt och hållet. Och varifrån ska jag då få pengar till min överdådiga konsumtion av kaviar och champagne.

Unknown sa...

Morrn.

Hur mycket vill man offra?

Du offrar 50 timmar i mån. på transport till och från jobbet.

Hoppas att du har bra betalt.

Ha de bra.

Hasse A

Jah Hollis sa...

Hasse: Nu jobbar jag inte ett vanlig måndag till fredags-schema, så riktigt så många timmar blir det inte. Och, ja, jag har ganska bra betalt. Men detta långa resandet är nytt nu, och jag får väl känna efter snart hur det påverkar livet i stort.

Anonym sa...

Ett nytt Blad i historien.
Där har jag varit och vänt.