Twingly statistik

onsdag 1 september 2010

Det är höst: Don´t forget to boogie!!!I dag är det årets första officiella höstdag, den 1 september, även om det sägs ha varit höstväder i nordligaste delen av landet ett tag redan.
Här i Malmö är det i alla fall strålande solsken, hög och klar luft och strax under 20 grader varmt.
Men höst är det, min semester är oåterkalleligen över och jag har hunnit med att arbeta två dagar. Det må vara en gammal kliché, men det gick tämligen smärtfritt och snabbt att komma in i det igen (när den värsta förhandsångesten lagt sig).
Dessutom är det kul att bli trevligt välkomnad åter, och påminnas om att man har himla trevliga arbetskamrater och ett jobb som inte är det sämsta.
När jag kom hem natten till i dag kändes det märkligt milt i luften och det doftade på det där speciella viset det kan göra i övergången mellan sommaren och hösten. Jag var tvungen att slå mig ner med en Mikkeller Jackie Brown och försöka hålla kvar den där lite magiska känslan av lugn ett tag till.
I kväll hoppas jag det inte blir lika lugnt.
Vi är några stycken som ska bege oss till
KB och kolla in legendariska amerikanska rock-boogiebandet Canned Heat. Eller kanske det som är kvar av bandet som för 40 år sedan låg på topplistorna världen över med sin speciella typ av blues och boogie.
Kvar finns originalmedlemmarna Adolfo "Fito" de la Parra på trummor och Larry "The Mole" Taylor (känd från plattor och konserter med Tom Waits) samt gitarristen Harvey "The Snake" Mandel som väl får räknas som så gott som originalmedlem.
Och som som bandets sedan länge sorgligt bortgångne store (i flera bemärkelser) huvudsångare Bob "The Bear" Hite så träffande sade: Don´t forget to Boogie!!!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Bengavoice sa...

Mikkeller är en minst sagt udda dansk bryggare som trycker Carlsbergs "Probably the best beer in the world" långt ner i flaskhalsen. Numera med egen bar på Viktoriagade i Köpenhamn. Mer än väl värd ett besök.
Även om Hetta på Burk i mina ögon och öron hade en trög start blev det till slut en väldigt kul konsert där gamlingarna verkligen visade att de inte hade glömt to boogie.
Men jag antar att Jah Hollis återkommer i ämnet?

Jah Hollis sa...

Jag vässar mina formuleringar. Men jag var nöjd. Mina, kanske inte så högt ställda, förväntningar överträffades.

Susanne sa...

Nu blev jag sådär nostalgisk igen och minns min tonårstid och då jag lyssnade på den här låten så öronen brusade. Hade ju nästan helt glömt den, nu så här många år efteråt. Tack för nostalgitrippen! :)

Jah Hollis sa...

Håll till godo. Det är vad man kallar tidlös musik.